23/6/11

Όταν η "κρίση" χτυπάει και το ...Σουηδικό Μοντέλο.

Αδυναμία καταβολής μισθών από τη Saab!

Η Swedish Automobile ανακοίνωσε ότι δεν θα βρίσκεται σε θέση να καταβάλει τους μισθούς των εργαζόμενων στη σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Saab, καθώς δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση.Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα χρηματοοικονομικά της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να ολοκληρώσει τις συμφωνίες με τους προμηθευτές για να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή, ενώ περιμένει την έγκριση των αρχών για μια συμφωνία με Κινέζους επενδυτές.
Η τελευταία αυτή εξέλιξη είναι ανησυχητικό σημάδι για την Saab Automobile. Ακόμη και αν η παραγωγή ανεστάλη για το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων τριών μηνών καθώς η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τους προμηθευτές, ήταν τουλάχιστον πάντα σε θέση να πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων.
Οι μισθοί στους περίπου 1.500 εργάτες παραγωγής της Saab Automobile, επρόκειτο να καταβληθούν σήμερα.
Ο Hakan Scott, επικεφαλής του εργατικού σωματείου If Metall, δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι τα μέλη είναι εξίσου ανήσυχα όσο και απογοητευμένα για την εξέλιξη αυτή.
Η Annette Hallgren, επικεφαλής του συνδικάτου υπαλλήλων Unionen, τα μέλη του οποίου είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν τη Δευτέρα, δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι παρακολουθεί την κατάσταση στενά και ότι περιμένει την επόμενη κίνηση της εταιρείας, ελπίζοντας ότι θα πάνε όλα καλά.
********************
Αναδημοσίευση από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: