9/2/11

Τώρα απαγορεύουν και τις συναθροίσεις!!!

Στρατιωτικός Νόμος!!!

Μετά την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών για την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αγροτών στον Προμαχώνα η ίδια αστυνομική διεύθυνση απαγορεύει τώρα και κάθε “απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης”!


Στο δρόμο παραμένουν οι αγρότες, έχοντας παραταγμένα τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά τους μηχανήματα, στο πλάι του οδικού δικτύου, σε Γιαννιτσά Πέλλας, Αντίγονο Φλώρινας και Σέρρες στη διασταύρωση του Στρυμονοχωρίου προς Προμαχώνα. Οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που επιστρατεύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη προκειμένου να εμποδίσει τους αγρότες να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική της και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ. 
Η αστυνομία, στο πλαίσιο των εντολών της κυβέρνησης, κάνοντας αναφορές στη Συνθήκη της Λισαβόνας για «την ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση ανθρώπων, αγαθών, κεφαλαίων και υπηρεσιών» και επικαλούμενη τα παράπονα της βουλγάρικης κυβέρνησης για τα αγροτικά μπλόκα πριν από δύο χρόνια, έβγαλε διαταγές απαγόρευσης ακόμη και της «απόπειρας πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας». Επιπλέον απαγόρευση «της κίνησης και στάθμευσης των αγροτικών μηχανημάτων» στο οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό, αγροτικό) κάθε περιοχής μέσα από το οποίο θα μπορούσαν οι αγρότες των Σερρών να κατευθυνθούν στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Η δημοκρατία των ελευθεριών του κεφαλαίου!
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας, συνέλαβε 7 αγρότες με την κατηγορία της «θρασύτητας κατά της αρχής» και της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και χτες τους οδήγησε στο Αυτόφωρο. Οι 7 αγρότες ζήτησαν προθεσμία από τον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν. Ετσι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα οι αγρότες προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο.
Στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας» και «της διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής», ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών, ταξίαρχος Δημήτρης Τσώτας, αποφάσισε και έθεσε σε ισχύ από τις 8 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τις 8 το πρωί της Τετάρτης την απαγόρευση:
«α) της κίνησης και στάθμευσης των γεωργικών μηχανημάτων, στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Σερρών - Προμαχώνα από τη διασταύρωση του Λευκώνα μέχρι τον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, καθώς και της επαρχιακής οδού Κιλκίς - Νέου Πετριτσίου από τη διασταύρωση της Καστανούσας μέχρι τη διασταύρωσή της με την ΕΟ Λευκώνα - Προμαχώνα.
β) Κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία στο οδικό δίκτυο (εθνικό - επαρχιακό- αγροτικό) του νομού Σερρών που οδηγεί στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα».
Και απειλούσε πως «η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας στους ανωτέρω τόπους και χρόνο θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια εκδήλωση θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 του ΠΚ και άλλων συναφών διατάξεων».
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 171, δηλαδή την κατηγορία «θρασύτητα κατά της αρχής», όποιος μετέχει σε δημόσια συνάθροιση στο ύπαιθρο που απαγορεύτηκε από την αρμόδια αρχή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Και όταν το συγκεντρωμένο πλήθος στο ύπαιθρο δεν υπακούσει στις διαταγές διάλυσής του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: