5/1/11

Η Νότια Εύβοια δίνει μάχη εναντίον των Ανεμογεννητριών! Η Ναυπακτία τι κάνει;

Την Παρασκευή 24/12/2010 απορρίφθηκε από την 5η Νομαρχιακή επιτροπή Ευβοίας με ομόφωνη απόφαση η αίτηση εταιρείας αιολικών πάρκων!

Τα μέλη της επιτροπής γνωμοδότησαν αρνητικά καθώς θεώρησαν ότι:
1ον) Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της επένδυσης αποτελεί η σύμφωνη γνώμη των φυσικών ιδιοκτητών της Γης (δήμων αλλά και δημοτών) και η σύναψη μισθωτηρίων συμβολαίων.
2ον) Η κεντρική γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (150MW) θα πρέπει να υπογειοποιηθεί λόγω των κινδύνων και της επιβάρυνσης τόσο στην υγεία των ανθρώπων  όσο και στο φυσικό περιβάλλον.  Η επιτροπή έκρινε ότι μολονότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο για την εταιρεία την ίδια στιγμή το αιολικό δυναμικό της περιοχής είναι τόσο αξιόλογο ώστε να υπερκαλύπτει τη δαπάνη.
3ον) θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις περιοχές προστασίας του δικτύου Natura.
Ειχαν προηγηθεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις και οι επιστολές διαμαρτυρίας από τους Δήμους Καρύστου και Μαρμαρίου και της κοινότητας Καφηρέα..
************
Αναδημοσίευση και λεπτομέρειες για την ιστορική αυτή απόφαση εδώ: Καρυστος!
*********************
ΥΓ) Στην Εύβοια οι "Δημοτικοί Άρχοντες" λαμβάνουν τουλάχιστον υπόψην τους την γνώμη των δημοτών τους...
Στην Δυτική Ελλάδα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ναυπακτία την γνώμη αυτή την γράφουν ..."στα παλαιότερα των υποδημάτων τους" !
Aλλά δυστυχώς εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε να έχουμε για υπουργό τον Μωραΐτη, για περιφερειάρχη τον   Κατσιφάρα και για δήμαρχο τον Μπουλέ ! Οπότε τις ευθύνες να τις αναζητήσουμε σε εμάς τους ίδιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: