26/10/10

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Απειλεί με πρόωρες έχωντας ως μπαμπούλα την «τρόικα»!

Την απειλή των πρόωρων εθνικών εκλογών επέσεισε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αν από την εκλογική αναμέτρηση για τις περιφέρειες στις 7 Νοεμβρίου προκύψει τέτοιο αποτέλεσμα, που, κατά την κρίση του, θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο όσον αφορά την εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου.
Επί της ουσίας ο κ. Παπανδρέου:
**Υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, εκτός από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και κάθε αποδυνάμωσή της θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Οπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, στην οικονομία αλλά και τη χώρα θα επικρατήσει αποσταθεροποίηση, που θα οδηγήσει την τρόικα στην ακύρωση του προγράμματος διάσωσης.
**Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης εν όψει ενός δύσκολου 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εφαρμοστεί ένας σκληρός προϋπολογισμός και θα ληφθούν μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο και τα οποία θα προκαλέσουν νέες αντιδράσεις, ανεξαρτήτως αν αυτά αφορούν ή όχι τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.
**Επιχείρησε να θέσει τους ψηφοφόρους με σκληρό τρόπο προ των ευθυνών τους, ρίχνοντας επί της ουσίας σε αυτούς το μπαλάκι της ευθύνης για το αν η χώρα θα βγει ή όχι από την κρίση. Υπό αυτή την έννοια επιχείρησε να προκαλέσει ένα σοκ στους ψηφοφόρους, να χειραγωγήσει την ψήφο τους κι από τη άλλη να στείλει μήνυμα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι «η διαμαρτυρία κάνει κακό στη χώρα».
**Στην πιο δύσκολη φάση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση έθεσε επί της ουσίας τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του.
********************
Σχόλιο: Εμένα προσωπικά πάντως ο Πρωθυπουργός με έπεισε! Εκεί που είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω στις εκλογές- θέλωντας απ’την μια να καταδικάσω τον «Καλλικράτη» και απ’την άλλη την «Αριστερά» για τις επιλογές της - τώρα  θα πάω και θα ψηφίσω! Αν ο σύγχρονος «Τσολάκογλου», Παπανδρέου ο 3ος, θέλει να μετατρέψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε «δημοψήφισμα» κατά του Μνημονίου και της Κυβέρνησής του, τότε όλοι πρέπει να ψηφίσουμε! Και να τον μαυρίσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: