7/6/10

Πόσο κοντά είμαστε στην αναδιάρθρωση του χρέους και στην επιστροφή στη δραχμή; ;


Κρίσιμες συνεδριάσεις, κρίσιμες αποφάσεις:
Eurogroup και Ecofin συνεδριάζουν τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες!
Η οριστικοποίηση των αποφάσεων για το μηχανισμό στήριξης χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ο προληπτικός έλεγχος των κρατικών προϋπολογισμών, βρίσκονται στην ατζέντα του Eurogroup και του Ecofin που συνεδριάζουν τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί θα εξετάσουν νέα μέτρα για την προστασία της Ευρώπης από τους κερδοσκόπους, καθώς και την ισχυροποίηση του ευρώ. Αναμένεται επίσης να συζητηθεί και η πορεία της ουγγρικής οικονομίας.
Το ευρώ υποχώρησε τη Δευτέρα κάτω από το 1.19 έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά την τελευταία τετραετία. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι το ευρώ δεν έχει εξασθενήσει παρά τη μεγάλη πτώση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου.
Όσον αφορά τη χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα και το ρόλο των κερδοσκόπων, ο Γιούνκερ εξήγησε ότι "η ελληνική κρίση δεν οφείλεται μόνο στην κερδοσκοπία αλλά στον ανεπαρκή έλεγχο των δημοσίων οικονομικών". Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσε επίσης ότι "δεν ανησυχεί" για την οικονομική κατάσταση της Ουγγαρίας.
Την ίδια ώρα, ο γερμανός οικονομολόγος Γιοάχιμ Στάρμπατυ σε συνέντευξη του στους Νέους Φακέλους που θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ δηλώνει μεταξύ άλλων ότι θα είναι αναπόφευκτη για την Ελλάδα η επιστροφή στη δραχμή.
Μεγάλες απώλειες καταγράφουν από το πρωί της Δευτέρας, τα ασιατικά χρηματιστήρια. Με πτώση 3,84% έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στο Λονδίνο ο δείκτης Footsie-100 υποχώρησε κατά 1,39% και διαμορφώθηκε στις 5.055 μονάδες. Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 1,05% στις 5.876,48 μονάδες. Απώλειες και στο Παρίσι με τον δείκτη CAC40 να υποχωρεί κατά 1,73% στις 3.395,85 μονάδες. Πτωτικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου. Η τιμή του αργού βρίσκεται στα 70.08 δολάρια το βαρέλι.

********
Αναδημοσίευση από εδώ: Κρίσιμες συνεδριάσεις
**********
ΥΓ) έντονη είναι η «φημολογία» για την Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Χρέους τις τελευταίες ώρες παντού! Η φημολογία εντάθηκε καθώς πολλές Τράπεζες και Ασφαλιστικά Ταμεία στο εξωτερικό, πωλούν τα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!....

Δεν υπάρχουν σχόλια: