8/6/10

Ναι, είμαστε γραφικοί!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ «ΦΙΛΟΥ» ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΙΤΣΑ!

Αν κάποιοι μας χαρακτηρίζουν «γραφικούς» επειδή πιστεύουμε ότι η Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος της Ορεινής Ναυπακτίας (... και όχι μόνο) πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα και ο κύριος στόχος της δράσης μας, τότε και βέβαια αποδεχόμαστε τον χαρακτηρισμό και τον θεωρούμε επιπλέον και τιμητικό! Προτιμούμε να ανεβαίνουμε στις βουνοκορφές από τα "γραφικά" μονοπάτια των παππούδων μας, παρά με σύγχρονα τελεφερίκ. Προτιμούμε τα "γραφικά" πλακόστρωτα καλντερίμια, από τις σύγχρονες ασφάλτινες λεωφόρους! Προτιμούμε τα "γραφικά" πέτρινα μονότοξα γεφύρια για να διαβαίνουμε πάνω από ορμητικά ποτάμια, από τις τσιμεντένιες υπόγειες διαβάσεις πεζών κάτω από πολύβουες λεωφόρους. Προτιμούμε τους "παραδοσιακούς" νερόμυλους από τα υδροηλεκτρικά φράγματα, και σίγουρα δεν συγκρίνουμε τους "παραδοσιακούς" ανεμόμυλους με τις Ανεμογεννήτριες! Πιστεύουμε ότι η Ναυπακτία πρέπει να κρατήσει το "γραφικό" της χρώμα, και με σεβασμό στο Παρθένο της Περιβάλλον να αναπτυχθεί κατά τα πρότυπα του Φυσικού Πάρκου του Abruzzo!
Είμαστε Γραφικοί λοιπόν γιατί θέλουμε «Ελεύθερους Ορίζοντες και όχι Ανεμογεννήτριες»!
Είμαστε Γραφικοί γιατί θεωρούμε ότι μεγαλύτερη αξία έχει να προστατευθεί το Παρθένο Φυσικό Περιβάλλον των Κραβάρων και η Άγρια Ζωή των βουνών μας, παρά η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Mall Athens!
Είμαστε Γραφικοί γιατί αναμέσα στους Λύκους των Κραβάρων και τα Αρπακτικά της «Πράσινης Ανάπτυξης» επιλέγουμε τους Λύκους!
Είμαστε Γραφικοί γιατί επιδιώκουμε την αρμονική συμβίωση του Ανθρώπου με το Φυσικό Περιβάλλον, απέναντι στην καταστρεπτική λογική της κυριαρχίας του Ανθρώπου στην Φύση!
Και τέλος είμαστε Γραφικοί, γιατί δεν διαπραγματευόμαστε τις Αρχές, τις Αξίες και τα όνειρά μας, με τους Μεγαλοεργολάβους! Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε εμείς γιατί δεν έχουν θέση οι Ανεμογέννητριες στα βουνά μας και τα Υδροηλεκτρικά φράγματα στα ποτάμια μας: κι αυτό γιατί στους μόνους που οφείλουμε να λογοδοτήσουμε είναι στις επόμενες γενιές, για την Κληρονομιά που θα τους αφήσουμε! Αν κάποιοι υποστηρίζουν την πολιτική «ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!», τότε αυτοί οφείλουν να απολογηθούν - και είναι σίγουρο πως για την καταστροφή στο Παρθένο Περιβάλλον των Βουνών μας κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιοι θα αναγκαστούν να απολογηθούν !
Όσοι "γραφικοί" απομείναμε ας ενώσουμε τις φωνές μας:
Aς συνδράμουμε και ας ενισχύσουμε
την
********
Ο πάντα «γραφικός»...
Ανώνυμος ο Αιτωλός!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΖΙΤΣΙΑΝΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ!
ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΤΣΑΛΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ!
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

αγωνιστειτε φιλοι γραφικοι γιατι εχουν σκοπο να καταντησουν τα βουνα και την υπαιθρο οπως τις πολεις ... πουθενα δε θα μεινει φυσικο περιβαλλον? ειναι θεμα ψυχικης ισορροπιας και αισθητικης !

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε και εμεισ "γραφικοί"!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΤΣΑΛΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ!
«Γραφικοί» από την Άνω Χώρα!

Ανώνυμος είπε...

O ΚΟΤΣΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΡΗ!
Θα φροντίσουμε όλοι μας για αυτό!
... Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την Γραφική Κοζίτσα!

lenakotrotsou είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΚΟΖΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ??? ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ Κ' ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ??? ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΟΙΑΖΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΜΩΣ, ΟΠΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΥΤΑ!!! ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕ ΠΟΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ!!!! ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΤΙ ΘΕΣ..... ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ "ΩΡΑΙΟΣ" ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΛΑΚΑΣ!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΡΑΦΙΚΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

allo grafikos kai allo na eisai vlakas, opws esu anwnyme grafike panivlaka!!!!!!!

Δαβανέλος Κωνσταντίνος είπε...

Είμαι τόσο "βλάκας" όσο είμαι και "ανώνυμος"...
Και είναι τιμή μου να με χαρακτηρίζουν βλάκα και πανίβλακα
τα φερέφωνα των Μεγαλοεργολάβων που κατάστρεψαν το Καταφύγιο Άγριας Ζωής στο Ξεροβούνι του Πλατάνου, για να εγκαταστήσουν τις Ανεμογεννήτριες τους "γράφωντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους" τις αρνητικές αποφάσεις του Δήμου Πλατάνου, των Τοπικών Φορέων και της πλειοψηφίας των Κραβαριτών!