3/6/10

Καρκίνος.

Oπως με την παράλογη, βουλιμική και ισοπεδωτική κερδοφορία, έτσι και με την πολεμική κραυγή.
Από τη μια οι θηριώδεις χρηματοπιστωτικές πολυεθνικές επιτίθενται τυφλά στις εθνικές, ευρωπαϊκές οικονομίες. Από την άλλη οι νταήδες του Ισραήλ εφορμούν στα διεθνή ύδατα και δολοφονούν ό,τι ζωντανό κινείται μπροστά στο οπτικό τους πεδίο.
Παλιότερα αυτό το λέγαμε «παίζουν με τη φωτιά». Τώρα «τζιράρουν με τη φωτιά». Με συνέπειες τόσο εφιαλτικές όσο δεν χωράει ο νους ενός απλού ανθρώπου.
Οι σπίθες εκτοξεύονται σαν τα κουκουνάρια. Κορέα, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Ιράν, Τουρκία. Αχόρταγη η μηχανή του ιμπεριαλισμού. Περισσότερο αίμα. Περισσότερη σάρκα. Απροσμέτρητες οι συνέπειες από το γκρέμισμα του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Ανεξάρτητα από την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός. Κι εγώ να ήμουν εκεί ίσως από δημοσιογράφος να έκανα το γκαρσόνι στο εντευκτήριο κάποιας μικρής νομεγκλατούρας. Ομως από την καταστροφή του αντίπαλου δέους προέκυψε ολοσχερής ασυδοσία.
Κάθε νόμος και κάθε ελεγκτικός μηχανισμός της Οικονομίας σωριάστηκαν σαν τραπουλόχαρτα. Κάθε εμπόδιο και κάθε πρόσχημα διεθνούς δικαίου μεταβλήθηκαν σε κουρελόχαρτα. Τώρα μια αόρατη μαφία επιβάλλει τη θέλησή της παντού. Με κάθε μέσο και με οποιοδήποτε κόστος.
Οι σόλες ενός θηριώδους κτήνους λιώνουν ανθρώπους, οικονομίες και κοινωνίες όπως εμείς πατάμε τα μυρμήγκια. Γιατί από τη σχέση των αντιθέτων ισορροπεί ο πλανήτης. Βόρειος πόλος Νότιος πόλος. Καλοκαίρι Χειμώνας. Αρσενικό με Θηλυκό.
Οταν είσαι μόνος σου χωρίς το ταίρι και το αντίθετό σου, τότε μεταμορφώνεσαι σε τέρας του Φρανκενστάιν. Κοπανάς ό,τι βρεις μπροστά σου και στο τέλος γρονθοκοπείς τον εαυτό σου και τρως τις σάρκες σου.
Ετσι και με τον καρκίνο. Οταν τα κύτταρα απολέσουν την ισορροπία τους αρχίζουν να λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Τρελαίνονται. Και στο τέλος σκοτώνοντας τον άρρωστο σκοτώνουν τον εαυτό τους.
Η καταστροφή πορεύεται με την αυτοκτονία.
Στοιχειώδες, αγαπητέ Ομπάμα!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ
**************
Αναδημοσίευση από εδώ: Καρκίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: