6/3/10

Η εκδίκηση των Γερμανόδουλων/Γερμανοτσολιάδων...

Επίθεση των ΜΑΤ στον Μανώλη Γλέζο- τον άνθρωπο σύμβολο, που κατέβασε την Γερμανική σημαία απο την Ακρόπολη στην Κατοχή! Την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας επισκεπτόταν την Γερμανίδα Καγκελάριο!



Βάρβαρη επίθεση δέχθηκε το ιστορικό στελέχος της Εθνικής Αντίστασης και της αριστεράς Μανώλης Γλέζος, ο οποίος λιποθύμησε και διακομίσθη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, ενώ τη σκληρή επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ δέχθηκαν διαδηλωτές. Την επίθεση καταγγέλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρός της Αλ. Τσίπρας και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών. Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο βγήκαν από την είσοδο της της Βουλής και επιχείρησαν να ανοίξουν πανό. Αστυνομικοί με πολιτικά τους εμπόδισαν, τραβώντας το πανό από τα χέρια των βουλευτών και προσπαθώντας να αποτρέψουν την ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Η ενέργεια αυτή των αστυνομικών προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών που επευφημούσαν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μάλιστα πάνω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη φάνηκε το μήνυμα του πανό: "ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση", οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Μετά την ενέργεια αυτή η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κατέβει από τις σκάλες και να συναντηθεί με τους συγκεντρωμένους, οι δυνάμεις ωστόσο των ΜΑΤ την εμπόδισαν.
Ο Μ. Γλέζος προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί στα ΜΑΤ για τη συμπεριφορά τους, και τότε οι ίδιοι τον έσπρωξαν και στη συνέχεια ένας αστυνομικός από κοντινή απόσταση τον ψέκασε στο πρόσωπο με τη φυσούνα χημικών. Ο Μ. Γλέζος λιποθύμησε και λίγο αργότερα ασθενοφόρο τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό.
Ο Μ. Γλέζος νοσηλεύεται στη Μονάδα εμφράγματος της 1ης Καρδιολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, εκτός κινδύνου, για προληπτικούς λόγους. Τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που δήλωσε εξερχόμενος πως «σήμερα από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης θα κάνουν τον γύρο του κόσμου εικόνες ντροπής για τη χώρα. Αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν βίαια και έπνιξαν στα χημικά ένα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης τον Μανώλη Γλέζο». Πολλοί φίλοι και σύντροφοι του Μ. Γλέζου τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ο τέως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: