12/1/10

Κι άλλη αρκούδα νεκρή...

...από τροχαίο στην Ελάτη Τρικάλων!

Η «σφαγή» της αρκούδας στην άσφαλτο συνεχίζεται. Ένα αρσενικό ζώο επτά ετών και 110 κιλών, βρήκε ακαριαίο θάνατο, σε σύγκρουση με φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή Ελάτης Τρικάλων. Αξιοπερίεργο είναι ότι παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος, ο οδηγός εξαφανίστηκε! Το τροχαίο σημειώθηκε σε δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα Ελάτης και Περτουλίου, με την πόλη των Τρικάλων και σε υψόμετρο 500 μέτρων. Το νεκρό ζώο εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Πύλης, στη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας. Στο σημείο έσπευσε εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών, καθώς και οι ομάδες άμεσης επέμβασης των περιβαλλοντικών οργανώσεων "Αρκτούρος" και "Καλλιστώ".
Η νεκρή αρκούδα μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής μέχρι να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη νεκροψία από τον κτηνίατρο της νομαρχίας Τρικάλων. Το πόρισμα υποδεικνύει σοβαρά τραύματα στην περιοχή του στέρνου και της θωρακικής κοιλότητας που προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατο του ζώου.
Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι το ζώο ξαφνιάστηκε από τα φώτα του φορτηγού, σηκώθηκε στα δυο του πόδια για να εποπτεύσει το χώρο, με αποτέλεσμα να δεχτεί σφοδρό χτύπημα στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα από το τροχοφόρο.
Το γεγονός ότι βρέθηκαν υπολείμματα τροφής στο στομάχι του, αποδεικνύουν ότι οι αρκούδες δεν έχουν φωλιάσει ακόμη για το χειμέριο ύπνο τους λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν για την εποχή και στις ορεινές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: