14/12/09

Καταστροφές σε καλλιέργειες από υπερχείλιση ποταμών στο νομό Τρικάλων.

Την ίδια ώρα αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για να επισπευτεί η εκτροπή του Αχελώου,την  οποία  θεωρούν ότι είναι  «μονόδρομος για τη Θεσσαλία» (!!!) .

 
Καταστροφές σε 1.000 περίπου στρέμματα προκάλεσε υπερχείλιση των ποταμών στην περιοχή της Φαρκαδόνας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη. Ειδικότερα, η υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού ξεκίνησε εξαιτίας της καθόδου σημαντικών ποσοτήτων νερού που έφτασαν από το Φαρσαλίτη ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις της περιοχής του Κεραμυδίου. Ακόμα σημειώθηκε μερική υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις περιοχές των δημοτικών διαμερισμάτων Κεραμυδίου, Ζάρκου και Πηνειάδας, προκαλώντας ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά. Ζημιές προκλήθηκαν και στα αγροκτήματα του δημοτικού διαμερίσματος Βλοχού του δήμου Παλαμά από την υπερχείλιση του ποταμού, περιοχή που γειτνιάζει με το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμυδίου του δήμου Φαρκαδόνας.
Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα σφοδρές πλημμύρες είχαν πλήξει την Μαγνησία αφήνωντας πίσω τους τρεις νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές!
 
ΥΓ) Μάλλον κάποιοι έχουν  χάσει την «κοινή λογική»...
Η Θεσσαλία έχει ανάγκη  πριν από όλα έργων υποδομής μέσω ενός προγράμματος «Διαχείρισης Εσωτερικών Υδάτων»! Και ταυτόχρονα αναδιάρθρωσης των αγροτικών καλλιεργειών σε λιγότερο υδροβόρες και αντιπεριβαλλοντικές και σε τελική ανάλυση και λιγότερο αντιπαραγωγικές και οικονομικά ασύμφορες καλλιέργειες!
Και να μην ξεχνάμε ότι ένα μέρος των νερών του Αχελώου το παίρνει  ήδη η Θεσσαλία μέσω της εκτροπής του Ταυρωπού! Τι έγινε και τι αποτέλεσμα είχε η εκτροπή του Ταυρωπού; Μήπως είχαμε μείωση του κόστους στα γεωργικά  προϊόντα και δεν ήταν απαραίτητη η επιδότησή τους απο το Κράτος; Μήπως γίνεται σωστή διαχείριση των νερών του Ταυρωπού; Μήπως  ο Θεσσαλικός κάμπος δεν συνεχίζει να «πνίγεται» τον Χειμώνα και να «ερημοποιείται» το Καλοκαίρι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: