3/11/09

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία


Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί η συνεχιζόμενη κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πλημμυρισμένα υπόγεια, πτώσεις δένδρων και πινακίδων, διακοπές κυκλοφορίας αλλά και ένας ανεμοστρόβιλος, συνθέτουν το σκηνικό.
Το Πυροσβεστικό σώμα δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί σε κλήσεις για κοπή δένδρων που έχουν πέσει στο οδόστρωμα, απομάκρυνση πεσμένων διαφημιστικών πινακίδων και αντλήσεις υδάτων, από πολλές περιοχές αλλά κυρίως απο την Δυτική Ελλάδα.
Μεγάλα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία!
Στο Θέρμο 2 άτομα εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να απεγκλωβιστούν.
Στο Αγρίνιο μέχρι αυτή την στιγμή η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί 25 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια.
Στο Μεσολόγγι η Πυροσβεστική δέχθηκε 5 κλήσεις για άντληση υδάτων και 4 για κοπές δένδρων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών για απεγκλωβισμό επιβατών οχήματος που είχαν παγιδευτεί από συγκεντρωμένα νερά. Στην περιοχή της Σταμνάς Αιτωλικού καταγράφονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.
Στη Ναύπακτο η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 5 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ στην Ορεινή Ναυπακτία υπάρχουν έντονα προβλήματα με κατολισθήσεις σε δρόμους, αποκλεισμούς χωριών και διακοπές ηλεκτροδότησης .
Καταστροφές στο Ν.Ηλείας από ανεμοστρόβιλο.
Ανεμοστρόβιλος έπληξε στις 13:30 το δημοτικό διαμέρισμα Αγ. Ηλία στο νομό Ηλείας, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές. Από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που στη συνέχεια έπληξε και γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα, σημαντικές ζημιές υπέστη ένα σχολικό κτίριο, οικίες, και αρκετές καλλιέργειες. Στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατάνου καταστροφές έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον πέντε σπίτια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η διάρκεια του φαινομένου ήταν περίπου μισή ώρα.
Προβλήματα από τις καταιγίδες στη Ζάκυνθο.
Στη Ζάκυνθο λόγω καταιγίδας σημειώθηκαν πολλές βλάβες σε όλο το δίκτυο της ΔΕΗ. Πολλά χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Ακόμη λόγω των θυελλωδών ανέμων έκλεισε νωρίς το πρωί η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης.
Χιονίζει στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.
Σποραδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα το σκηνικό του καιρού είναι χειμωνιάτικο, με βροχές, κρύο και ισχυρούς ανέμους.
Χιόνι πέφτει κυρίως στα ορεινά των νομών Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ χιονίζει, με διαστήματα χιονόνερου και βροχής και μέσα στην πόλη της Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στο μηδέν.
Από τις χιονοπτώσεις σημειώνονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς επίσης και στο δρόμο Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.
Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές από νωρίς το πρωί βρέχει, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Προβλήματα και στην Αττική.
Στην Αττική, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες να υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε ως τώρα 15 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων από δρόμους και πεζοδρόμια. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ταύρο, Φάληρο, Βούλα, κέντρο Αθήνας και Πειραιά.
Με μεγάλα προβλήματα πραγματοποιείται η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική.
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στον κόμβο της Αχαρνών, στα δύο ρεύματα της Συγγρού, της Αμφιθέας, Κηφισού και Αθηνών.
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι σηματοδότες στη Μεσογείων και στην Κατεχάκη.
Το ρεύμα καθόδου στην Πειραιώς από Π. Ράλλη και Χαμοστέρνας στην κάθοδο παραμένει κλειστό, ενώ το τμήμα επί της Πειραιώς και Χαμοστέρνας, στην άνοδο έχει ανοίξει.
Κλειστή αυτή την ώρα και η Αγ.Χριστοφόρου στο Πικέρμι και στη Γλυφάδα η Ελ.Βενιζέλου απο Πίνδου.
Η κίνηση στο λιμάνι παρουσιάζεται για αυτήν την ώρα αυξημένη, ενώ στην παραλιακή η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται.
Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί και σε τμήματα των λεωφόρων, Κηφισίας, Μεσογείων, Ποσειδώνος, Αλεξάνδρας και Πατησίων, καθώς και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η Βασ. Αμαλίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Χαμοστέρνας, Καλλιρρόης, Σταδίου και Παναγή Τσαλδάρη.
Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα , απο την έξοδο 13 στην Πλακεντίας έως την Κύμης στην έξοδο 10. Μετ' εμποδίων η κίνηση και στην περιφερειακή Υμηττού στις εξόδους Αλίμου, Καρέα.
«Απαγορευτικό» από Πειραιά και Λαύριο.
«Δεμένα» παραμένουν τα πλοία που έχουν προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου από τις 12 το μεσημέρι ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια σε πολλά πορθμεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: