16/5/09

Αρνί στη λαδόκολλα.

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ (Αιτωλική συνταγή)



Υλικά:
1 μπούτι αρνίσιο 500 γρ.
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι
4 φύλλα λαδόκολλας
1 λεμόνι
6 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Πλένω καλά το κρέας, και το αλείφω καλά με το χυμό λεμονιού. Το χαρακώνω με το μαχαίρι, μπήγω τις σκελίδες σκόρδο και το βουτυρώνω. Στη συνέχεια, φτιάχνω το μείγμα με λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, και περιχύνω καλά το κρέας. Βουτυρώνω τη λαδόκολλα ακουμπάω πάνω της το μπούτι και από πάνω βάζω το τυρί. Τυλίγω καλά διπλώνοντας τα πλαϊνά και δένω σφιχτά με σπάγκο λιναρένιο. Τοποθετώ το κρέας σε ταψί και ψήνω στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 180-200 βαθμούς κελσίου. Όταν το βγάλω από το φούρνο, χαράζω τη λαδόκολλα σταυρωτά να ανοίξει και το σερβίρω σε πιατέλα όπως είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: