28/2/12

Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ελλάδα θέλει ο Γιούνκερ!


«Υπέρ» του διορισμού ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για την... "ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της Ελλάδας" τάσσεται σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.



Κατά την άποψη του Λουξεμβούργιου πολιτικού αυτό κρίνεται απαραίτητο διότι η ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να προσαρμόσει την οικονομική δομή της χώρας στα ευρωπαϊκά πρότυπα. «Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμμετάσχουμε οι ίδιοι στην εφαρμογή των αλλαγών» σημειώνει. Προσθέτει μάλιστα ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο καθώς η οικονομική διάθρωση της Ελλάδας είναι τελείως διαφορετική από εκείνη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Επαναλαμβάνει παράλληλα ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη καθώς δεν είναι ξεκάθαρο τι θα σήμαινε μια τέτοια εξέλιξη για την Ευρωζώνη και για όλη την παγκόσμια οικονομία. 
Πάντως ο κ. Γιούνκερ διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί έναν επίτροπο που απλά θα ελέγχει τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως είχε προταθεί τον Ιανουάριο από κάποιες χώρες της Ευρωζώνης: «Όχι έναν επίτροπο αρμόδιο για την περιστολή των δαπανών στον προϋπολογισμό, όπως έχει ήδη προταθεί, αλλά έναν επίτροπο επιφορτισμένο με την ανασυγκρότηση». Ο κ. Γιούνκερ προσθέτει μάλιστα ότι ο Επίτροπος αυτός θα πρέπει να συνεργάζεται στενά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν.
Να θυμίσουμε πως σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» πριν από μερικές μέρες, ο κ.Γιούνκερ δεν απέκλεισε η Ελλάδα να χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια, εξηγώντας: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια!» Παράλληλα σ' εκείνη του την συνέντευξη ο Γιούνκερ είχε απειλήσει ότι σε περίπτωση που μετά τις εκλογές στην Ελλάδα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη Χώρα μας, και διαμορφωθεί  ρεύμα αποχώρησης από το "ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας", «τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς», υπενθυμίζοντας ότι οι ηγέτες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων δεσμεύτηκαν εγγράφως ώστε αυτό το οποίο αποτελεί τώρα πρόγραμμα, να παραμείνει πρόγραμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές. «Αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς». 
Προφανώς μπροστά στον φόβο να χρειαστεί κάποια στιγμή να ...αποχωρήσουν "άρον-άρον" από την χώρα μας ο κ.Γιούνκερ και οι όμοιοί του, αποφάσισαν πως η καλύτερη λύση είναι η τοποθέτηση ενός "Γκαουλάιτερ" στο σβέρκο του Ελληνικού Λαού! Η μέθοδος είναι ...δοκιμασμένη και στο παρελθόν και για αυτό και έχει ένθερμους υποστηρικτές και στην χώρα μας. 

Να μην ξεχνάμε την προπαγάνδα των ντόπιων συνεργατών  των Ναζί. 
Γιατί  
"όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνονται και τα ίδια επιχειρήματα!"  


Δεν υπάρχουν σχόλια: