21/2/12

"Στήνεται πάρτι με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ!"

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος:
"Ετοιμάζουν κουτάλια, πηρούνια, πιάτα και μαχαίρια για να φάνε από το... ΕΣΠΑ!"

Ο πρόεδρος της "Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος", Π. Νικολούδης, ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τους... αετονύχηδες που στοχεύουν στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Αρχής είπε ότι «γύρω από το ΕΣΠΑ και τα αρκετά δισ. που πρόκειται να δοθούν και που είναι χρήματα του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε., αρχίζει να στήνεται ένα πάρτι» και παρέθεσε συγκεκριμένα που αποδεικνύουν τις «αλχημείες» ορισμένων προκειμένου να πάρουν επιδοτήσεις που δεν δικαιούνται.
Ο κ. Νικολούδης έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατέθεσε στο λογαριασμό γνωστού του επιχειρηματία 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να φανεί ότι o τελευταίος έχει στο λογαριασμό του ίδιο ποσό με την απορρόφηση και με το παραστατικό, να πάρει την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νικολούδη – «εμφανίζεται γνωστός επιχειρηματίας, πηγαίνει σε μια τράπεζα και καταθέτει 1.200.000 ευρώ στο όνομα τρίτου. Τον ρωτούν από την  τράπεζα γιατί καταθέτει αυτά τα χρήματα και ο επιχειρηματίας απαντά ότι είναι φίλος του και πρόκειται να πάρει επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και θέλει να εμφανίσει  ότι έχει ίδια κεφάλαια κατατεθειμένα στην τράπεζα. Οπότε καταθέτει το 1.200.000 ευρώ ο επιχειρηματίας, βρίσκεται εκεί και ο τρίτος, του οποίου γίνεται στο όνομά του η κατάθεση παίρνει την απόδειξη και ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει και παίρνει ξανά τα χρήματα στο λογαριασμό του, προφανώς, γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη να τα αφήσει στο λογαριασμό του τρίτου, ούτε μια μέρα!».
«Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει μιας και υπάρχουν ακόμα «τρύπες» στο σύστημα που προσπαθούν να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν διάφοροι, ιδίως στο κομμάτι του ΕΣΠΑ» τόνισε ο πρόεδρος της Αρχής σημειώνοντας με έμφαση: «Βλέπω να ετοιμάζονται κουτάλια, πηρούνια, πιάτα και μαχαίρια για το κομμάτι αυτό».
Ο εκατομμυριούχος βουλευτής...
Στην κατάθεσή του στην επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της "Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος" προέβει και στην αποκάλυψη ότι Έλληνας βουλευτής φυγάδευσε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011. Δεν απεκάλυψε όμως και το όνομα του άξιου αυτού "εθνικού μας" αντιπροσώπου... Όπως επίσης και δεν είπε κουβέντα για τους "εθνικούς μας εργολάβους" που λυμαίνονται ήδη το ΕΣΠΑ ενδεδυμέμοι με τον μανδύα της "Πράσινης Ανάπτυξης" ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: