26/3/11

Μεγαλειώδεις Πορείες στη Γερμανία κατά της πυρηνικής ενέργειας!

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, διαμαρτυρόμενοι για την πυρηνική ενέργεια και τις επιπτώσεις της, με αφορμή το "ατύχημα" στο Ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Αστυνομία και διοργανωτές μιλούν για συμμετοχή άνω των 200 χιλιάδων ανθρώπων και αυτή μόνο σε κεντρικές γερμανικές πόλεις. Σύμφωνα με το Associated Press, μόνο στο Βερολίνο εκτιμάται ότι ο κόσμος έφτασε τους 100 χιλιάδες. Αντίστοιχα, στο Αμβούργο και στην Κολονία ο αριθμός υπολογίζεται ότι αγγίζει τους 40 χιλιάδες και στο Μόναχο τους 25 χιλιάδες διαδηλωτές.
Με το σύνθημα "κλείστε τα" Γερμανοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας κατά κύριο λόγο την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της πορείας, υπήρξε και ένα λεπτό σιγής για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία. "Είναι οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία μέχρι σήμερα", αναφέρει με ικανοποίηση το συλλογικό όργανο των διοργανωτών σε κοινή ανακοίνωση.
Η καταστροφή στο εργαστάσιο Φουκουσίμα οδήγησε την κυβέρνηση της Γερμανίας να διατάξεις την προσωρινή παύση επτά από τους παλαιότερους αντιδραστήρες, προκειμένου να ελεγχθούν.
**********************

Δεν υπάρχουν σχόλια: