9/2/11

Οι Μεγαλοεργολάβοι διέταξαν- η Κυβέρνηση των "Κουίσλινγκ" έδρασε:

Εισβολή στην Κερατέα!


Μάχες πόρτα πόρτα!
«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο». Η μάχη της Κερατέας από τα οδοφράγματα της λεωφόρου Λαυρίου μεταφέρθηκε χθες μέσα στην πόλη, στις γειτονιές και τους δρόμους γύρω από την πλατεία Γιασεμή και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Η χρήση των δακρυγόνων και χημικών ήταν τόση ώστε η αποπνικτική μυρωδιά τους έφτασε χιλιόμετρα μακριά.
Για πρωτοφανή σκληρότητα -από πλευράς Αστυνομίας- μιλούσαν οι κάτοικοι. Ολα ξεκίνησαν έπειτα από «εφόδους», σύμφωνα με κατοίκους, που πραγματοποίησαν άντρες της Ασφάλειας σε σπίτια κατοίκων. Δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν πως οι «κατ' οίκον έρευνες» σε σπίτια από άντρες της Ασφάλειας έγιναν παρουσία εισαγγελέα.
Αντρες της Ασφάλειας με πολιτικά έκαναν αιφνιδιαστικές έρευνες χθες το μεσημέρι, γύρω στις τέσσερις, σε σπίτια κατοίκων. Νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να πραγματοποιήσουν έρευνες και σε άλλα σπίτια, αλλά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες απωθήθηκαν από τους κατοίκους. Σύμφωνα, ωστόσο, με την Αστυνομία, έγιναν έλεγχοι σε τέσσερα σπίτια, χωρίς να βρεθεί τίποτα στα τρία από αυτά. Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατ' οίκον έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία τεσσάρων εισαγγελέων, ενώ στο τελευταίο σπίτι βρέθηκε ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων καθώς και αρκετά κενά μπουκάλια. Ο τέως δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, που ήταν παρών, καθώς και δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες επιμένουν πως οι έφοδοι στα σπίτια πραγματοποιήθηκαν «χωρίς να υπάρχει ένταλμα ή παρουσία εισαγγελέα». Το σπίτι στο οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν «τα ενοχοποιητικά στοιχεία», «το διέλυσαν κυριολεκτικά και προσήγαγαν ένα ζευγάρι». Παρούσα ήταν και η μητέρα ενός εκ των δύο, η οποία από το σοκ υπέστη καρδιακή προσβολή και χρειάστηκε να διακομιστεί με ασθενοφόρο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αμέσως στο παραπάνω σπίτι έφτασαν δεκάδες κάτοικοι ενώ, σύμφωνα με τον κ. Ιατρού, ένας ασφαλίτης τράβηξε όπλο και απείλησε τον κόσμο».
Οι καμπάνες όλων των ενοριών καθώς και οι σειρήνες του πολέμου άρχισαν για ακόμη μία φορά να ηχούν. Συνήθως το κάλεσμα είναι για τα μπλόκα της λεωφόρου Λαυρίου. Χθες όμως ήταν να πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας. Παράλληλα με τους εκατοντάδες ανθρώπους που πήγαιναν εκεί, έφτασαν στο Α.Τ. και αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ. Εκεί, ένας άντρας των ΜΑΤ χτύπησε με κλομπ τον Σταύρο Ιατρού στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Τέτοιο καθεστώς βίας, τρομοκρατίας και χούντας, όχι απλά δεν έχω ξαναζήσει αλλά ούτε ξαναδιαβάσει σε βιβλία Ιστορίας».
Οδομαχίες!
Οσο περισσότερος κόσμος έφτανε τόσο οι οδομαχίες εντείνονταν ενώ όλη την ώρα κατέφθαναν ολοένα και περισσότερες δυνάμεις των ΜΑΤ. Για περισσότερο από τρεις ώρες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταμάτησαν να ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα ενώ όλος ο κόσμος έκανε λόγο για πρωτοφανή σκληρότητα από πλευράς Αστυνομίας. «Δεν το 'χουμε ξαναδεί αυτό το πράγμα. Πόλεμο έχουμε μέσα στην πόλη μας. Ρίχνουν δακρυγόνα, μας βαράνε στο ψαχνό, μας κυνηγάνε μέσα στην πόλη, στις γειτονιές, στις αυλές των σπιτιών μας. Γιατί;», αναρωτιόταν η κ. Ελένη, οποία εξακολουθεί να δείχνει την ταυτότητά της προκειμένου να φτάσει σπίτι της. Στους δρόμους όπου διαδραματίζονταν οι οδομαχίες, έξω από τα σπίτια έβγαιναν άνθρωποι που ούτε μια φορά έχουν συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και φώναζαν στους άντρες των ΜΑΤ: «Σταματήστε, φύγετε από 'δώ, κάνετε πίσω, έχουμε γέρους, έχουμε παιδιά, δεν μπορούμε να ανασάνουμε». Λίγο αργότερα, βρίσκονταν και οι ίδιοι στις ταράτσες των σπιτιών τους και τους πετούσαν κεραμίδια και πέτρες.
************************


Δεν υπάρχουν σχόλια: