18/3/10

Ελληνικές πονηριές...

Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα!

Μια μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στα Αιολικά Πάρκα, καταστρατηγεί ακόμη και την υπάρχουσα "κατάπτυστη" νομοθεσία με έναν καθόλα νόμιμο (...άραγε και ηθικό;) τρόπο!

Η υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπει έναν μέγιστο αριθμό ανεμογεννητριών ανά Γεωγραφικό Διαμέρισμα και Δήμο! Κάποια από τις "μεγάλες" εταιρείες που δραστηριοποιείται στα Αιολικά Πάρκα, επιλέγει οροσειρές και βουνά που να βρίσκονται στα όρια Δήμων ή και Νομών. Εκεί μπορεί να εγκαταστήσει δίπλα -δίπλα περισσότερα αιολικά πάρκα χωρίς να καταπατά την υπάρχουσα νομοθεσία. Και σε ορισμένες περιπτώσεις τις "άδειες" τις εκδίδει σε μαϊμού θυγατρικές - για να μην είναι και εντελώς οφθαλμοφανής η καθόλα νόμιμη "κομπίνα"! Έτσι με το μικρότερο για αυτήν κόστος, δημιουργεί τεράστια Αιολικά Πάρκα, με τεράστια για αυτήν κέρδη! Και όσο για το Τοπικό Φυσικό Περιβάλλον,... καμία μέριμνα καθώς είχε την ατυχία να να είναι στα όρια δύο, τριών ή και τεσσάρων νομών!
Ποιά είναι η Εταιρεία... δεν χρειάζεται να το γράψουμε - αρκεί κανείς να ανοίξει έναν χάρτη που να δείχνει τις μελέτες και τις άδειες για τα αιολικά πάρκα στην χώρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: