13/7/14

Το πάρτι της πράσινης ανάπτυξης συνεχίζεται με ξέφρενους ρυθμούς...

Απόλυτη πρόκληση: Ο Μηλιώνης της Hellas Power αφέθηκε ελεύθερος για να κάνει "ρωμαϊκά όργια" στη Μύκονο!!!
Τελικά από ότι φαίνεται κάποιους κυριολεκτικά δεν τούς αγγίζει τίποτα. Τι και αν έχουν μπει φυλακή, τι και αν κατηγορούνται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Η απόλαυση, απόλαυση και το χρήμα, χρήμα. Ο λόγος για το Βασίλη Μηλιώνη, ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa- Hellas Power ο οποίος ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ευχαριστήσει τους εκλεκτούς του καλεσμένους για τα γενέθλιά του.
Όπως μεταδίδει με αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", o κ. Μηλιώνης χρειάστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερις πολυτελείς βίλες των 2.500 ευρώ τη βραδιά, τέσσερα θηριώδη τετράτροχα με κόστος 7.500 ευρώ την εβδομάδα, ένα φορτηγό ανεφοδιασμού εκλεκτών αλκοολούχων ποτών, προσωπικό σεφ και ρεζερβέ πρώτη ξαπλώστρα- κύμα. Και όλα αυτά για τους περίπου 30 καλεσμένους του οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στη Μύκονο για μία βδομάδα.
Αν και έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ωσότου γίνει η δίκη (είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του) αυτό δεν τον εμπόδισε να έρθει στο νησί των ανέμων «για τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του», όπως υποσχέθηκε στους στενούς του φίλους. Με το συνολικό κόστος να αγγίζει τα 100.000 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το ύψος της χρηματικής εγγύησης που χρειάστηκε να καταβάλει για να αφεθεί ελεύθερος. Ας σημειωθεί επίσης πως με το σκάνδαλο της Energa- Hellas Power το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο ελληνικός λαός, είχε  στην κυριολεξία φεσωθεί με πάνω από 240 εκατ. ευρώ. 
19 από τους 25 εμπλεκόμενους στην επίμαχη υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις  επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς ήταν στο πάρτι στην Μύκονο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: