7/7/14

Αγώνας για την Γη και την Ελευθερία!

Ο Ρατζού ο ελέφαντας ήταν γεμάτος πληγές από τα δεσμά που του πέρασε ο ιδιοκτήτης του, προκειμένου να τον χρησιμοποιεί ως ατραξιόν για να προσελκύει λίγα χρήματα από τους τουρίστες που επισκέπτονταν το μικρό χωριό που ζούσε στην Ινδία. 
Ο άτυχος ελέφαντας πέρασε τα 50 χρόνια της ζωής του δεμένος με αλυσίδες, υπό συνεχιζόμενη κακοποίηση και ξυλοδαρμούς, με καρφιά να τρυπάνε τα πόδια του…Το «αφεντικό» του στην Ινδία τον επιδείκνυε έναντι χρημάτων και τον έβαζε να «ζητιανεύει» και να κάνει κόλπα, μέχρι που η υπόθεσή του έγινε γνωστή στην οργάνωση Wildlife SOS, στη Βρετανία.
Όμως, έπειτα από 50 χρόνια βασανιστηρίων, το άτυχο ζώο έκλαιγε με λυγμούς και τα δάκρυα ανακούφισης που έβγαιναν από τα μάτια του ήταν ατελείωτα, όταν διασώθηκε από μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα άγρια ζώα μέσα μια τολμηρή επιχείρηση που στήθηκε για την απελευθέρωσή του κατά μεσάνυχτα, ενώ ξημέρωνε η Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. 
Η οργάνωση Wildlife SOS που έχει της έδρα της στο Λονδίνο, μόλις έμαθε για τον Ρατζού οργάνωσε προσεκτικά τον τρόπο που θα του χαρίσει την ελευθερία του.  Κάθε μέρα, το καημένο ζώο αναγκαζόταν να επαιτεί για λίγα κέρματα από τους περαστικούς και ζούσε σε άθλιες συνθήκες έχοντας περασμένες στα πόδια του χοντρές και με καρφιά αλυσίδες για 24 ώρες το 24ωρο, όμως τώρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: