30/1/13

Ο Λοβέρδος της Γαλλίας....


Μετά τον γιαπωνέζο Πάγκαλο να και ο γάλλος Λοβέρδος:
«Χρεοκοπημένη πλήρως η Γαλλία» υποστηρίζει ο... γάλλος υπουργός Εργασίας!
Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στη Γαλλία οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας της χώρας, Μισέλ Σαπέν ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του υποστήριξε ότι το γαλλικό κράτος είναι «πλήρως χρεοκοπημένο». 
Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Μισέλ Σαπέν απαντώντας σε ερώτηση για το κράτος είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κράτος, μα πρόκειται για ένα κράτος εντελώς χρεοκοπημένο».
Αργότερα, αναγκάστηκε να αναιρέσει εν μέρει τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας  στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι μιλούσε για τα οικονομικά της χώρας στο παρελθόν και ότι η δήλωσή του ήταν επί της ουσίας «ένα αστείο».
Ο υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Σαπέν «δεν ήταν οι πρέπουσες, καθώς η Γαλλία είναι μία χώρα που δεν χρειάζεται να κλείσει τις δημόσιες υπηρεσίες της σε μεγάλο βαθμό». «Η Γαλλία είναι μία χώρα με φερεγγυότητα, είναι μια αξιόπιστη χώρα» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.
Ωστόσο, ο ανταποκριτής του BBC στη Γαλλία εκτιμά ότι είναι πιθανόν ο Σαπέν να μην υπέπεσε σε γκάφα. Τουναντίον οι δηλώσεις του ενδέχεται να αποτελούν έναν τρόπο ώστε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ να προετοιμάσει τους Γάλλους για δύσκολες αποφάσεις που ενδέχεται να λάβει στο προσεχές μέλλον. Μέθοδος εξάλλου που έχει επαναληφθεί σε όλες τις χρεοκοπημένες χώρες της Ε.Ε. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που συγκρίνουν τις δηλώσεις του Σαπέν με αυτές του τέως έλληνα υπουργού εργασίας κ.Λοβέρδου ...«δεν υπάρχει σάλιο»! 
Ηδη ο Φρανσουά Ολάντ έχει εκπονήσει ένα πλάνο δραστικών περικοπών των δημοσίων δαπανών κατά 60 δισ. ευρώ στην επόμενη πενταετία, με παράλληλη αύξηση των φόρων κατά 20 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: