22/1/13

Έσκασε το σκάνδαλο ΕΛ.ΣΤΑΤ.!!!


Κακουργηματική διώξη εναντίον του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. άσκησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για το φούσκωμα του ελλείμματος και την υπαγωγή της Χώρας μας στο Μνημόνιο! Αλλά και πάλι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος γλιτώνουν την δίωξη με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗ.ΜΑΡ.!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο ακόμη μελών της διοίκησης, άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου. 
Η δίωξη αφορά επιπλέον τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνο Μορφέτα και την προϊστάμενη της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών Ασπασία Ξενάκη. Σε βάρος του Α.Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και σε βαθμό πλημμελήματος, για παράβαση καθήκοντος.
Η Ζωή Γεωργαντά είχε ισχυριστεί και καταγγείλει ότι μέσω μη αποδεκτής μεθοδολογίας το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά  - αποτυπώθηκε από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4% - προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα, η Ζ.Γεωργαντά έχει υποστηρίξει ότι η μεθοδολογία υιοθετήθηκε μετά από σχετική προτροπή της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής. Τις εν λόγω καταγγελίες είχε επιβεβαιώσει στη συνέχεια ενώπιον του εισαγγελέα τόσο ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ήδη είχε ενημερώσει για το όλο θέμα και την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όσο και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.
Οι εισαγγελείς ζητούν να διαβιβαστεί η μεγάλη σε όγκο δικογραφία σε ειδικό ανακριτή με βάση τον νόμο 4022, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο. Συγχρόνως οι εισαγγελείς, ζητούν να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και να εντοπιστούν τα πρόσωπα αυτά, καθώς και να αναζητηθεί αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων.
Πριν από ένα χρόνο, η δικογραφία είχε αποσταλεί στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πολιτικών ευθυνών του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τότε δεν είχαν προκύψει  ...στοιχεία, με αποτέλεσμα να επιστραφεί η υπόθεση στο Εφετείο ώστε να συνεχιστεί η έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες μόνο...μη πολιτικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: