11/10/12

Εκκενώστε την Χώρα!

Κακόγουστο αστείο ή πολιτική προβοκάτσια; 
Απίστευτο είναι το αίτημα της τρόικας που διατυπώθηκε μεταξύ ...σοβαρού και αστείου σε συνάντηση στελεχών της με την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Η τρόϊκα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους! Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα Ελληνικά ΜΜΕ, το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό! Την αποκάλυψη αυτή την έκανε μάλιστα ο ίδιος (;) ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη "Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά", σήμερα το μεσημέρι ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άπαντες άφωνους. 
Πάντως η Κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει άμεσα το συμβάν αυτό: «Ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας», ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως «οι σχετικές φήμες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα». Ο ίδιος ο κ.Μουσουρούλης χαρακτήρισε το γεγονός ως ...πρωταπριλιάτικο αστείο!!!
Κύκλοι όμως του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δίνουν διαφορετική εκδοχή στα γεγονότα και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι σε πρόσφατη συνάντηση στελεχών της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου, και ενώ ο υπουργός κ. Μουσουρούλης μετέφερε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά και ιδίως όσων αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους αλλά και τις υποδομές τους, στέλεχος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας προέτρεψε «αστειευόμενος» να εκκενωθούν τα νησιά με λιγοστούς κατοίκους υπό το πρίσμα ότι δεν συμφέρουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για άμεση αντίδραση του υπουργού «ακόμη και στο αστείο» του στελέχους της τρόικας στη λογική ότι το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών θα πρέπει να αποφεύγει αντίστοιχες ...«κακόγουστες» παραινέσεις. Έπειτα, πάντα σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού Ναυτιλίας, ακολούθησε η σημερινή συνάντηση του κ. Μουσουρούλη με μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κατά την οποία ο ίδιος μοιράστηκε σε ...κλειστό κύκλο την "εμπειρία του" ως ...παράδειγμα των συνθηκών που ορισμένες φορές συνοδεύουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η διαρροή όμως των λεχθέντων στα ΜΜΕ άνοιξαν στην κυριολεξία τους ..."ασκούς του Αιόλου"! Άρον-άρον υπουργός και κυβέρνηση προσπαθούν να ...συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα! 
Και μπορεί όντως τα στελέχη της τρόικας να αστειεύονται με τους υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση στην Χώρα μας, το θέμα είναι όμως ποιος τους έχει εκχωρήσει το δικαίωμα να αστειεύονται κατά αυτόν τον τρόπο; Ας μην γελιόμαστε, η ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του Ελληνικού Λαού που έχει επιλέξει να τον κυβερνούν πολιτικοί που ως μόνο τους στόχο έχουν να ..."σώσουν την Χώρα χωρίς όμως τον Λαό της"! Ίσως γι αυτό και μπορούν να κάνουν αστεϊσμούς του τύπου "εκκενώστε την χώρα από τον Λαό της- αυτό είναι θα είναι πιο επικερδές τελικά για τους δανειστές της"! Εξάλλου κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο μακριά από την λογική τους... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: