5/11/11

Ζήτω που ...σωθήκαμε!

Με 153 ψήφους υπέρ και 145 κατά, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, όχι για να συνεχίσει να κυβερνά αλλά για να παραδώσει τη σκυτάλη σε άλλη κυβέρνηση, κοινής αποδοχής.


Ο πρωθυπουργός εξασφάλισε την ψήφο όλων των βουλευτών του κόμματός του, αφού προηγουμένως είχε καταστήσει σαφές, κατά την ομιλία του, ότι εντός των επομένων ωρών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να "διαβουλευθεί με όλα τα άλλα κόμματα" για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, χωρίς -απαραιτήτως- να είναι ο ίδιος επικεφαλής.  
Στόχοι της «Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας» πρέπει να είναι -σύμφωνα με τα όσα χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του ο Παπανδρέου- πέρα από την έγκριση της «Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου», το άμεσο προχώρημα συμφωνιών α) με την ΠΓΔΜ για το όνομα «Μακεδονία», σύμφωνα και με την αναμενόμενη λιαν συντόμως απόφαση της Χάγης, β) για την άμεση υλοποίηση του Γερμανικού Σχεδίου «Ήλιος», γ) για την παραχώρηση ενεργειακών κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης προς εκμετάλευση και δ) για τις αποκρατικοποιήσεις και τις ιδιωτικοποίησεις των «φιλέτων» του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Κράτους!  
Εκτός από τους 152, θετική ψήφο έδωσε και η προσφάτως αποπεμφθείσα Λούκα Κατσέλη, για την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι επανεντάσσεται (!) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αρνητική ψήφο έδωσαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και 6 από τους 7 διαγραφέντες ή ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Απούσες ήταν η Μιλένα Αποστολάκη και ή Ελσα Παπαδημητρίου.
Ο Αν. Σαμαράς αρνήθηκε την πρόταση Παπανδρέου έτσι όπως διατυπώθηκε για την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, παρότι έχει δεσμευτεί και συμφωνήσει τουλάχιστον για την  ψήφιση της δανειακής σύμβασης, ενώ οι ούτως η άλλως «μνημονιακοί»  Γ. Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να σπεύδουν να «χωθούν» σε μια κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας» υπό το ΠΑΣΟΚ!  Το ποια «πρόσωπα» θα συγκροτήσουν την Κυβέρνηση αυτή -ερήμην του Ελληνικού Λαού- είναι δευτερεύον ζήτημα και έχει να κάνει πραγματικά όπως είπε και ο Παπανδρέου στην ομιλία του, με «παιχνίδια» εξουσίας κομματικών μηχανισμών και οικονομικών συμφερόντων! Να μην ξεχνάμε ότι όντως η Έλλαδα αλλάζει! Και μαζί της αλλάζει τόσο το οικονομικοπολιτικό σκηνικό όσο και το διαπλεκόμενο  παρασκήνιο!
Βέβαια το «παιχνίδι» που τις τελευταίες ώρες παίζεται είναι πρωτίστως επικοινωνιακό, αφού επί της ουσίας από τον «αριστερό» κύριο Κουβέλη μέχρι και τον ακροδεξιό κύριο Καρατζαφέρη με μόνη εξαίρεση τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Π.Καμμένο, όλοι συμφωνούν στα ουσιαστικά ζητήματα: δηλαδή στην δημιουργία μιας Κυβέρνησης -ερήμην του Λαού- με σκοπό να υπογράψει την επαίσχυντη «Νέα Δανειακή Σύμβαση της Χώρας μας»! Με στόχο τελικά να «σωθεί» η Χώρα αλλά να σωθεί όχι από από τους δανειστές της αλλά από τον ίδιο της τον Λαό! Για αυτό και όλοι τους φοβούνται την λαϊκή ετυμηγορία! 
Και σε τελική ανάλυση αφού όλοι τους «κόπτωνται για την σωτηρία της Χώρας» γιατί  συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν και μαζί της να ταλαιπωρούν και την λογική μας; Γιατί δεν ανακοινώνουν το πρόδηλο και πασιφανές να ξεμπερδεύουμε μια και καλή; Ότι ούτως ή άλλως πραγματικός Κυβερνήτης της Χώρας είναι ο Ράιχενμπαχ! Όλα τα άλλα είναι προφάσεις και δικαιολογίες του τύπου της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης γυνής»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: