15/3/11

Εισβολή Σαουδαράβων στο Μπαχρέιν!!!

Κλιμακώνεται η ένταση, καθώς η «σιιτική αντιπολίτευση» κάνει λόγο για ξένη κατοχή!
Η είσοδος περίπου χιλίων στρατιωτών από τη Σαουδική Αραβία στο έδαφος του Μπαχρέιν, με τη συνοδεία περίπου 150 τεθωρακισμένων οχημάτων, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «κήρυξη πολέμου» από την αντιπολίτευση, κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στον Περσικό.
Οι Σαουδάραβες αποτελούν -επισήμως, τουλάχιστον- τον προπομπό μιας ακόμη μεγαλύτερης δύναμης που αναμένεται να στείλουν στο Μπαχρέιν οι χώρες-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, προκειμένου να φυλάξουν τις ενεργειακές εγκαταστάσεις και τη βασιλική οικογένεια από τους οργισμένους διαδηλωτές, οι οποίοι δείχνουν διαθέσεις να επιστρέψουν δριμύτεροι.
«Αντιμετωπίζουμε την είσοδο κάθε στρατιώτη ή μηχανοκίνητης μονάδας στο έδαφος, τα χωρικά ύδατα ή τον εναέριο χώρο του Βασιλείου του Μπαχρέιν ως μια προσβλητική κατοχή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μεγαλύτερο κόμμα της σιιτικής αντιπολίτευσης, Wefaq.
Υπενθυμίζεται ότι οι σιίτες αποτελούν μειοψηφία τόσο στο Μπαχρέιν όσο και στις άλλες χώρες της περιοχής, ενώ συνήθως τα καθεστώτα κάνουν διακρίσεις σε βάρος τους - σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την επιρροή της Τεχεράνης. Μια προσπάθεια που, κυρίως, καθοδηγείται από το Ριάντ...
***********************
Αναδημοσίευση από εδώ: Εισβολή Σαουδαράβων στο Μπαχρέιν

Δεν υπάρχουν σχόλια: