6/3/12

Σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ: Την παρέμβαση Τόμσεν ζητούσε ο Γεωργίου!


Βόμβα Κουρουμπλή «καίει» τον εκλεκτό του Παπακωνσταντίνου!
Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να παρέμβει για αλλαγές στην υπηρεσία.
Την παρέμβαση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, φέρεται ότι είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, σύμφωνα με email του ίδιου, που κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων του ελλείμματος του 2009.

Επιστολή που αφήνει βαριά σκιά για τον ρόλο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εκλεκτού του υπουργού της "Πράσινης Απάτης και Μαύρης Ανάπτυξης" Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες για το «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΕιδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή (e-mail)  που έστειλε ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής της Τρόικας Πολ Τόμσεν, προκειμένου να του επισημάνει την άμεση ανάγκη αλλαγής του νόμου και του τρόπου λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Στην ουσία ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο  την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη. Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν καταγγείλει τόσο τον κ. Γεωργίου όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι τεχνηέντως «φούσκωσαν» το έλλειμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ.
Ο κ. Γεωργίου απευθυνόμενος στον «Dear Poul…», μεταξύ άλλων αναφέρει «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι, το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο σε ανάλογες περιστάσεις «with my best regards, Andreas».
 Το e-mail της ντροπής!

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι η «επιστολή δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, διορισμένος από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητά λύσεις σε διάφορα θέματα από τον Τόμσεν»!  Ο κ. Κουρουπλής μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του κ. Γεωργίου λέγοντας: «επειδή τον κ. Γεωργίου τον διόρισε η Ελληνική Βουλή και όχι ο κ. Τόμσεν, επειδή είναι δημόσιος λειτουργός της Ελλάδας και όχι της Τρόικας, ζητώ να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να απομακρυνθεί τώρα από Επικεφαλής της Αρχής». 
Ο κ. Γεωργίου αρνήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες αυτές, υποστηρίζοντας πως η όλη υπόθεση του  e-mail  «πρόκειται για προϊόν υποκλοπής» και ως εκ τούτου, δεν σχολιάζει(!!!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: