28/1/12

Απόλυτη κηδεμονία της Ελλάδας σχεδιάζουν οι Γερμανοί!


Δεν  τους αρκεί ο  Ράιχενμπαχ: Γερμανικό Σχέδιο πλήρους εκχώρησης της ελληνικής  κυριαρχίας! 
Η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί από την Ελλάδα να εκχωρήσει την κυριαρχία της ως αναφορά τον καθορισμό και τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής, σε  Ευρωπαίο επίτροπο, γράφει στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα Financial Times, στην κατοχή της οποίας περιήλθε αντίγραφο της γερμανικής πρότασης, το οποίο και δημοσιεύει.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.Θα έχει παράλληλα τη δυνατότητα να ελέγχει όλα τα σημαντικά σκέλη των δαπανών της ελληνικής κυβέρνησης. 
«Η ενίσχυση του προϋπολογισμού πρέπει να συνοδεύεται από μια αυστηρή διοίκηση και ένα σύστημα ελέγχου», αναφέρει το κείμενο που επικαλείται η εφημερίδα και το οποίο εστάλη από το Βερολίνο στις πρωτεύουσες των άλλων χωρών της ευρωζώνης.
«Ενώπιον της απογοητευτικής μέχρι σήμερα προσαρμογής της, η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μια εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση.
Το γερμανικό σχέδιο που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Παρασκευής στα στελέχη των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης, το λεγόμενο “euro working group”, υποδηλώνει πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης, σημειώνουν οι FT
Παρά το γεγονός ότι ο τεχνοκράτης Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται πλέον στη θέση του πρωθυπουργού η στάση απέναντι στην Ελλάδα από την Ε.Ε. συνεχίζει να χειροτερεύει. Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν ότι λίγα έχουν γίνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός. Ευρωπαϊκή πηγή στη Φραγκφούρτη επιβεβαίωσε  το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times
Το άρθρο 2 της γερμανικής εισήγησης, που αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα, τιτλοφορείται τόσο ξεκάθαρα που δεν αφήνει καμία αμφιβολία: Μεταφορά Εθνικής Δημοσιονομικής Κυριαρχίας («Transfer of national budgetary sovereignty). Διαβάστε το αποκαλυπτικό έγγραφο, στο συνημμένο αρχείο: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΙ FINANCIAL TIMES.
Και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, μετέδωσε αργά χθες το βράδυ ότι η Γερμανία φέρεται να θέτει ζήτημα μεγαλύτερου ελέγχου της δημοσιονομικής της πολιτικής της Ελλάδας από ευρωπαϊκούς θεσμούς.
«Γίνονται εσωτερικές συζητήσεις στους κόλπους του Eurogroup και υπάρχουν προτάσεις, μία από τις οποίες είναι γερμανική, σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο εποικοδομητικός χειρισμός προγραμμάτων στήριξης χωρών, που επανειλημμένα είναι εκτός στόχων» ανέφερε ανώνυμη ευρωπαϊκή πηγή στο Reuters.
«Ομάδα ξένων εμπειρογνωμόνων (στην Ελλάδα) θα μπορούσε να καθοδηγείται από ευρωπαϊκούς θεσμούς και να έχει επίσης ορισμένες εξουσίες για τη λήψη αποφάσεων», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: