9/11/11

Ανεκδιήγητος Πρωθυπουργός...

...μιας  επικίνδυνης  Κυβέρνησης!

Πρωθυπουργός της νέας δοτής κυβέρνησης ΠαΣοΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τελικά ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ότι τα τρία κόμματα ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφωνούν στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ως νέου πρωθυπουργού. Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομίας  φέρεται να παραμένει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αναπληρωτή τον κ. Ι. Μουμούρα (σύμβουλο του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά). Δεύτερος αντιπρόεδρος επίσης παραμένει ο κ.Θ. Πάγκαλος. 
Στο Υπουργείο Εσωτερικών ή ίσως στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ακόμη, πιθανώς στο Υπουργείο Άμυνας να τοποθετηθεί από τη ΝΔ ο κ. Π. Χηνοφώτης. Εντελώς απίθανες θεωρούνται τελικά οι τοποθετήσεις του κ. Γ.Σουφλιά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και του κ. Ά. Σπηλιωτόπουλου στο Υπουργείο Παιδείας.
Από το ΛΑΟΣ θα τοποθετηθούν στην κυβέρνηση ο κ. Βορίδης και ο κ.Κιλτίδης. Φήμες που κυκλοφορούσαν μέχρι πριν από λίγο και που ήθελαν τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη να αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας και την σύζυγό του κα. Ευγενία Μανωλίδου να αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού τελικά μάλλον κι αυτές διαψεύδονται! 
Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Λουκά Παπαδήμο τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και του τρίτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κ.Παπαδήμος αποδέχθηκε αυτή τη θέση. Ως εναλλακτική λύση υπάρχει η "πάντα πρόθυμη"   κα.Ντόρα Μπακογιάννη. Φήμες όμως θέλουν την τελευταία να αρνείται την θέση αυτή αν δεν συνοδευτεί και με υπουργοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το υπουργείο Τύπου μάλλον το αναλαμβάνει ο Πάσχος Μανδραβέλης ή ο Μπάμπης Παπαδημητρίου!
Ουσιαστικά πρόκειται για μια διευρυμένη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ με  στελέχη της ΝΔ και  του ΛΑΟΣ και στήριξη του Μητσοτακέικου, του Μπομπολέικου, του Αλαφουζέικου και ... του Φώτη Κουβέλη . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: