1/9/11

Η αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας διώχνει τις Ανεμογεννήτριες από τα εδάφη της!

Στην άμεση λήψη δραστικών μέτρων για τον περιορισμό της εγκατάστασης αιολικών  πάρκων προχωρά η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας στην Αυστραλία!


Συγκεκριμένα, οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές αλλαγές στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μην δεχτούν τα πάρκα αιολικής ενέργειας να είναι σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από τα σπίτια τους.  Ταυτόχρονα και η Πολιτειακή Διοίκηση χαρακτηρίζει τα αιολικά πάρκα βαρέως  όχλουσες εγκαταστάσεις και για λόγους προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος θα περιορίσει τον αριθμό των αδειών για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα εδάφη της! 
Η εγκατάσταση πάρκων αιολικής ενέργειας θα απαγορευτεί  στις εξής μεγάλης έκτασης περιοχές: Macedon–Macihang Ranges, Yarra Valley, Mornington–Bellarine Peninsula, καθώς επίσης δύο χιλιόμετρα από το Great Ocean Rd. και το Bass Coast. Επίσης, με τις προωθούμενες νομοθετικές αλλαγές για την προστασία του Περιβάλλοντος, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα απαγορευτεί σε απόσταση μικρότερη των 5.000 μέτρων σε 21 περιφερειακά κέντρα της Βικτώριας.
Αυτές οι εξελίξεις έχουν ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εκεί επενδυτών-μεγαλοεργολάβων! Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η κίνηση αυτή αναμένεται να στρέψει τους "επενδυτές" εκτός Βικτώριας, ενώ το κόστος από τον περιορισμό που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση θα ανέλθει στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πρωθυπουργός της Βικτώρια Τεντ Μπέιλιου και η κυβέρνησή του, δηλώνουν ότι στην πολιτική τους αλλά και στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις προς τους πολίτες της Βικτώρια, η Προστασία του Περιβάλλοντος έχει πρωτεύουσα σημασία και για το λόγο αυτό είναι έτοιμοι να πληρώσουν το κόστος αυτό, προκειμένου να μην το πληρώσουν οι επόμενες γενιές !

Δεν υπάρχουν σχόλια: