13/5/14

Συνωμοσία της ΕΕ πίσω από την πτώση του Μπερλουσκόνι...

Ευρωπαϊκά «πραξικοπήματα» σε Ελλάδα και Ιταλία:
Υποχρέωσαν σε παραίτηση Παπανδρέου και Μπερλουσκόνι. 
Αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά τη «βόμβα» από τους Financial Times!
«Υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας πρότειναν το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός», αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο Stress Test («Έλεγχος αντοχής») ο πρώην υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τίμοθι Γκάιτνερ.
Σύμφωνα με τον Γκάιτνερ «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι», όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «La Stampa».
«Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα. Παρ' όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία», προσθέτει ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, όσον αφορά τις προσπάθειες διάσωσης του Ευρώ, προτίμησε να αναπτύξει στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από πρωθυπουργός την 12η Νοεμβρίου 2011. Η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου είχε φτάσει τότε στο επίπεδο-ρεκόρ των 470 μονάδων βάσης. Την επόμενη ημέρα, στις 13η Νοεμβρίου του 2011, την πρωθυπουργία της Ιταλίας ανέλαβε ο Μάριο Μόντι.
Ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος «Forza Italia» στην Βουλή, Ρενάτο Μπρουνέτα, μετά τις αποκαλύψεις του Γκάιτνερ ζήτησε «να συσταθεί άμεσα εξεταστική επιτροπή με ευρύτατες δικαιοδοσίες, διότι επιβεβαιώνεται ότι σχεδιάστηκε αληθινό ευρωπαϊκό πραξικόπημα για να ανατραπεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι».
Είναι η δεύτερη μεγάλη αποκάλυψη για το πως λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, για το παρασκήνιο της συνάντησης των G20 στις Κάννες το 2011. Με βάση τα όσα αποκαλύπτονται και έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι μηχανορραφίες στα Παπικά Κράτη του Μεσαίωνα ωχριούν μπροστά στους μηχανισμούς που στην πραγματικότητα διοικούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτά λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  
Ακόμη κι αν αληθεύει ο ισχυρισμός του Γκάιτνερ ότι  οι ΗΠΑ δεν θέλησαν να συνεργήσουν στην ανατροπή του Μπερλουσκόνι και να εκβιάσουν με τα δάνεια του ΔΝΤ, γεγονός είναι ότι ενάμισυ μήνα αργότερα, στις 13 Νοεμβρίου 2011, ο Μπερλουσκόνι αναγκάστηκε πράγματι να παραιτηθεί, παραδίδοντας την  εξουσία στον τραπεζίτη Μάριο Μόντι, επικεφαλής κυβέρνησης συνασπισμού που έλαβε σκληρά μέτρα λιτότητας. Οπως ακριβώς έγινε δύο μήνες αργότερα και στην Ελλάδα, όπου ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, παραδίδοντας τη σκυτάλη σε κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. 
Το σενάριο ήταν περίπου το ίδιο για τις δύο χώρες. Περιλάμβανε και δεύτερο μέρος: Όπως αποκάλυψαν οι  Financial Times, η μυστική συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου που επετεύχθη με μεσολαβητή τον Μπαρόζο, πέραν της ανατροπής Παπανδρέου και του σχηματισμού κυβέρνησης  "εθνικής σωτηρίας" υπό τον Λ. Παπαδήμο, προέβλεπε επιπλέον εθνικές εκλογές, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υλοποίηση  του Μνημονίου χωρίς παρεκκλίσεις. Στα ίδια βήματα κινήθηκε και η Ιταλία. Μόνον που εκεί προτιμήθηκε να ξανακυβερνήσει ο Μόντι, παίρνοντας "λαϊκή εντολή" μέσω εκλογών. Δεν τα κατάφερε τόσο καλά στις εκλογές και το τελευταίο μέρος του ευρωπαίκού σεναρίου δεν υλοποιήθηκε. Πάντως συγκυβέρνηση προέκυψε και στην Ιταλία, με άλλον όμως πρωθπουργό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: