Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν απροκάλυπτα να μας δουλεύουν λες και απευθύνονται σε ανεγκέφαλους!
Ως ..."πειραματόζωο" για τις πολιτικές της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλονται στο σύνολο της Ευρωζώνης, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Time. Λες και δεν ήταν αυτός πρωθυπουργός της χώρας! Λες και ξεχνά πως για τον λόγο αυτό θα μείνει στην ιστορία ως ο "σύγχρονος Τσολάκογλου".
«Πειραματόζωο στο εργαστήριο» (και για την ακρίβεια "ποντίκι" σε πείραμα εργαστηρίου) χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν την τελευταία διετία.
Το περιοδικό περιγράφει την σημερινή οικονομική κατάσταση στην χώρα μας με τα μελανότερα χρώματα και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα. Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια»!
«Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε αντιμετωπίσει την κρίση με ηπιότερο τρόπο για τους πολίτες, κυρίως για εκείνους που δεν έφταιγαν, όπως συνταξιούχοι και εργαζόμενοι», λέει ο Παπανδρέου. «Αλλά στο τέλος, ορισμένοι πλήρωσαν και μάλιστα ακριβά την κρίση», προσθέτει.Ο τέως πρωθυπουργός εκφράζει την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τις θυσίες αυτές. «Ορισμένοι λαϊκιστές πολιτικοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα, αλλά το πρόβλημα είναι οι Ελληνες», αναφέρει ο κ.Παπανδρέου. «Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης σε μία χώρα να λέει, από την μία, ότι θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα και την ίδια ώρα ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες;» διερωτάται.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίζεται για μία ακόμη φορά την ιδέα του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την δεύτερη δανειακή σύμβαση. Όπως επισημαίνει ο κ.Παπανδρέου «οι Ελληνες πολίτες έπρεπε να αποφασίσουν για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι ήταν επιβεβλημένο το δεύτερο μνημόνιο». «Επρεπε να έχουμε μία απόφαση. Επρεπε να αποφασίσουμε εάν θέλαμε το πρόγραμμα ή όχι, εάν θέλαμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη ή όχι, αν θα είχαμε επιπτώσεις. Πίστευα ότι ο ελληνικός λαός θα έλεγε "ναι", ότι θα ήταν δύσκολο αλλά πως θα ξεπεράσουμε την κρίση πάση θυσία», προσθέτει. «Και αυτό ήταν η αιτία που που δυσαρεστήθηκα από τις αρνητικές αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ευρώπη». Το Time επισημαίνει ότι οι Ελληνες είναι ανήσυχοι για το μέλλον και εμφανίζονται διχασμένοι για το τι πρέπει να κάνουν. Οι εκλογές της Κυριακής αναμένεται να είναι οι πιο περίπλοκες των τελευταίων δεκαετιών. Κανένα κόμμα δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αναμένεται να είναι μία ακόμη ψηφοφορία ενάντια στα μέτρα λιτότητας πανευρωπαϊκής εμβέλειας, που σε συνδυασμό με την πιθανή επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ στην Γαλλία, ενδέχεται να αλλάξει την δυναμική της Ευρωζώνης, εκτιμά η αρθρογράφος Joanna Kakissis, εκτός εάν τελικά οι δυνάμεις που επικροτούν αυτή την πολιτική τελικά καταφέρουν να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και κερδίσουν την πλειοψηφία στο νέο Κοινοβούλιο! Το δίλημμα "Ευρώ ή δραχμή" που θέτουν τα δύο μεγάλα κόμματα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, ως διακύβευμα αυτών των εκλογών, στοχεύουν ουσιαστικά να μεταγραφεί σε υπερψήφιση της πολιτικής των Μνημονίων από τον ελληνικό λαό, και άρα σε πλήρη αποδοχή του να συνεχίσει η Χώρα να είναι το πειραματόζωο για την πολιτική της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλεται στο σύνολο της Ευρωζώνης, την ίδια ώρα που πρώτοι οι Γάλλοι αλλά και οι ίδιοι οι Γερμανοί στο εγγύς μέλλον, θα έχουν καταψηφίσει αυτήν την Πολιτική!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου