31/1/13

Παρέλαση Χουντικών στην κηδεία Ντερτιλή!

Με πυροβολισμούς και προσβλητικά συνθήματα κατά της Δημοκρατίας από νοσταλγούς της Χούντας πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο η κηδεία του εκ των πρωτεργατών της απριλιανής χούντας και της σφαγής του Πολυτεχνείου, Νικόλαου Ντερτιλή. Και όλα αυτά συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας, την ίδια σχεδόν ώρα που η Κυβέρνηση έστελνε τα ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν τους μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους.  Σύμφωνα λοιπόν με την λογική της Κυβέρνησης η Χώρα απειλείται από τις κιθάρες των μαθητών και όχι από τα περίστροφα των χουντικών!
Στο Α΄Νεκροταφείο είχαν προσέλθει πλήθος κόσμου (;) και κλιμάκιο βουλευτών της "Χρυσής Αυγής" με επικεφαλή τον βουλευτή Επικρατείας κ. Χρ. Παππά. Παρόντες στη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Γεωργίου, αλλά και ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Κ. Πλεύρης. Αισθητή έκαναν την παρουσία τους και μέλη του περιβόητου "Εθνικού Μετώπου", που κρατούσαν σημαίες, πέταξαν φέιγ βολάν και φώναζαν το σύνθημα «Δόξα Τιμή στον Νίκο Ντερτιλή». Στη νεκρώσιμη ακολουθία έδωσαν επίσης το παρόν πολλοί νοσταλγοί της δικτατορίας, αλλά και πρωταγωνιστές της επτάχρονης χούντας, όπως ο γνωστός για το λεγόμενο «πραξικόπημα της πιτζάμας» και πρωτοπαλίκαρο του Ιωαννίδη, Παρασκευάς Μπόλαρης, ενώ έκανε την εμφάνισή του είτε σε σημαίες είτε σε πανό, το περιβόητο «πουλί της χούντας», ο αναγεννώμενος από τις στακτές του, Φοίνικας. 
Τον επικήδειο εκφώνησε ο αρχιβασανιστής του ΕΑΤ -ΕΣΑ Θ. Θεοφιλογιαννάκος. Επικήδειο επίσης εκφώνησε και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Ο Αμβρόσιος μάλιστα που τέλεσε και τη νεκρώσιμο ακολουθία χαρακτήρισε τον Ντερτιλή «ήρωα σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη» (!!!)
Το φέρετρο του αποθανόντα ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία (;) και πάνω σ΄αυτό είχαν εναποθέσει το σπαθί και τα παράσημα του, κατά την ταφή μάλιστα κάποιοι (;) τράβηξαν πιστόλια και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα εν είδει τιμητικού ...αγήματος.
Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν αυτό του Στυλιανού Παττακού (ο οποίος βρίσκεται κατάκοιτος στο σπίτι του), αλλά και της συζύγου του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Δέσποινας Παπαδοπούλου. 
Ο Ντερτιλής ήταν ο τελευταίος των χουντικών που παρέμενε έγκλειστος στη φυλακή επί 36 χρόνια, αρνούμενος να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης. Ο αμετανόητος χουντικός να σημειωθεί είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάνννη κατά τη διάρκεια της εισβολής των τανκ στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973: «Τον πέτυχα με την πρώτη, παρά την ηλικία μου», ειπώθηκε ότι είχε πει στον οδηγό του. 
Σύμφωνα με την κατάθεση του Αντώνη Αγριτέλλη, οδηγού του Ντερτιλή το μεσημέρι της 18 Νοεμβρίου 1973, ο Ντερτιλής βρισκόταν με το υπηρεσιακό του τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, στην γωνία Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούσαν ένα νεαρό- τον 20χρονο Μιχάλη Μυρογιάννη με καταγωγή από την Μυτιλήνη, που προς στιγμήν φάνηκε να τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής έβγαλε τότε από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβόλησε. «Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιέγραψε στην κατάθεσή του ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλλης - και συνέχισε: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής, σα να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε: “Με παραδέχεσαι ρε; 45 χρονών άνθρωπος και τον πέτυχα με τη μία στο κεφάλι!”»… Ο βαριά τραυματισμένος Μιχάλης μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
Στην δίκη των πρωταίτιων της σφαγής του Πολυτεχνείου ο Ντερτιλής καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 20χρόνου Μιχάλη. Έκτοτε παρέμεινε φυλακισμένος σε ειδική πτέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές καλούσε την Πολιτεία να του ζητήσει συγγνώμη (!) και συχνά δήλωνε ότι προτιμά να πεθάνει στη φυλακή ως γνήσιος... επαναστάτης (!) παρά να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Αυτό που μάλλον δεν κατάλαβε ποτέ ο Ντερτιλής, αλλά και οι σημερινοί υμνητές του, είναι πως η Δημοκρατία παρείχε το δικαίωμα στο Ντερτιλή να φτάσει στην ηλικία των 91 ετών, σε αντίθεση με την "τύχη" του Μιχάλη Μυρογιάννη που η Χούντα- χρησιμοποιώντας το περίστροφο του Ντερτιλή-  του έκοψε το νήμα της ζωής στα 20 του χρόνια. Και αυτή είναι μια από τις βασικότερες διαφορές της Δημοκρατίας από την Χούντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: