11/1/12

"Όμορφα Όπλα για την Αθήνα"...


Εξοπλιστικές παραγγελίες σε αντάλλαγμα των δανείων της Τρόικας;
Δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο προαναγγέλλουν αγορές αεροσκαφών και φρεγατών από την Ελλάδα, με την εκταμίευση των επόμενων δόσεων!

"Όμορφα Όπλα για την Αθήνα" τιτλοφορείται  το άρθρο της  Zeit

Οι «εταίροι» της Ελλάδας στην ΕΕ ετοιμάζονται να "ταΐσουν" τις πολυεθνικές της πολεμικής βιομηχανίας, με μέρος από τα ανταλλάγματα για το δάνειο της τρόικας. Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο, όπου γίνεται λόγος για πιέσεις στην Ελλάδα να αγοράσει γερμανικά όπλα με αντάλλαγμα την 7η δόση! Η εφημερίδα «Welt» σημειώνει ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι οι καλύτεροι αγοραστές της γερμανικής στρατιωτικής βιομηχανίας και εμφανίζει δήλωση παράγοντα από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία «εάν εκταμιευθεί τον Μάρτη η επόμενη δόση των 80 δισ. ευρώ, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να συναφθούν νέα συμβόλαια» και πως «ακόμη και εάν περισσέψει ένα δισ., μπορεί να υπάρξει δεσμευτική παραγγελία για τα Eurofighter ή μία φρεγάτα».
Ταυτόχρονα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γερμανική εφημερίδα «Zeit», επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, κάνει λόγο για αγορά 60 μαχητικών αεροσκαφών «Eurofighter» αμέσως μόλις εκταμιευθεί η δόση του Μάρτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα των προτεραιοτήτων βρίσκεται εκτός από την αγορά των «Eurofighter» έναντι περίπου 4 δισ. ευρώ, γαλλικές φρεγάτες περίπου ίσης αξίας και περιπολικά σκάφη του λιμενικού, αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη τετράδα στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που εισάγουν όπλα. Για το μέγεθος των χρημάτων με τα οποία ο ελληνικές λαός τροφοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια τα πολυεθνικά μονοπώλια της πολεμικής βιομηχανίας, είναι χαρακτηριστικό ότι σε εταιρείας των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, το διάστημα 1975 - 2010 έχει δοθεί ποσόν που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο ενός ετήσιου ελληνικού ΑΕΠ, ποσόν που μαζί με τους τόκους, υπερβαίνει το 50% του σημερινού δημόσιου χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: