5/2/11

Δυστυχώς ηττηθήκαμε!

Δυστυχώς ηττηθήκαμε!
Τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων κυριάρχησαν!
Η προσπάθεια για την Πλήρη Προστασία των Παρθένων Βουνών μας, μέσω της ίδρυσης ενός μεγάλου Φυσικού Πάρκου κατά τα πρότυπα του Εθνικού πάρκου του Αμπρούτσο, έληξε άδοξα! Πλέον καμία απολύτως βουνοκορφή από τα Βαρδούσια έως το Ξεροβούνι Πλατάνου και από τον Τυμφρηστό έως το Ρηγάνι, δεν έμεινε παρθένα! Για όλες τις κορφές έχουν δοθεί πλέον άδειες για εγκατάσταση Ανεμογεννητριών: Κοκκάλια, Νεραϊδοβούνι, Σαράνταινα, Γουλινάς, ΜηλιάΓιδοβούνι, Αρδίνης, Ομάλια, Κοκκινιά, Τσακαλάκι, Μαλαθούνα, ΜακρυνόροςΞεροβούνι Πυλήνης, Βλαχοβούνι, Χαρατσί κ.α., όλες μα όλες οι κορφές, πλήν μόνο της Τσεκούρας (αλλά και για αυτήν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον απο μια μεγάλη εταιρεία των Μεγαλοεργολάβων!)...
Δυστυχώς ηττηθήκαμε!
Κανένα μα κανένα (!) ποτάμι ή ρέμα της περιοχής μας δεν έμεινε χωρίς να προβλέπεται η  εγκατάσταση ενός τουλάχιστον Υδροηλεκτρικού Φράγματος σε αυτό! Εύηνος, Μόρνος, Κρικελοπόταμος, Κόκκινος, Ίναχος, Κότσαλος, Καρυώτικο ρέμα, Ρέμα Σιτίστας, Μέγα Ρέμα, κ.α. Ακόμα και εκτροπή του Κρικελοπόταμου μέσα στο Πανταβρέχει προγραμματίζεται!
Και αυτό το Έγκλημα κάποιοι συνεχίζουν να το αποκαλούν "Πράσινη Ανάπτυξη"!
Για αυτό και η προσπάθεια μας παρόλο που ηττήθηκε, θα συνεχίσει να υπάρχει με μόνο σκοπό πλέον να θυμίζει τον Φυσικό Πλούτο που παραδώσαμε βορά στα συμφέροντα των Μεγαλοεργολάβων! Καθώς και τον καθόλα ύποπτο ρόλο των Πολιτικών μας Αρχόντων στην ιστορία αυτή!
Αντίο στους Λύκους των Κραβάρων για πάντα!


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δυστυχώς το Abruzzo είναι πολύ μακρία, σε αντίθεση με την Siemens που είναι πάντα δίπλα μας!Και κυρίως πάντα δίπλα στους Πολιτικούς του τόπου μας!

Ανώνυμος είπε...

Δεν χάνονται τα βουνά με τις υπογραφές στα υπουργεία, αλλά όταν καταφέρουν να βάλουν τις ανεμογενήτριες στις κορφές. Κι αυτό είναι στο χέρι σας. Εννοώ την δολιοφθορά ως έσχατο μέσα, και ως προηγούμενο μέσο την ενημέρωση μέσω γραμμάτων των πολιτών προς τις εταιρείες ότι θα πάθει ζημιά η περιουσία τους αν πλησιάσουν. Ξέρετε, καμία εταιρεία δε ρισκάρει να μπει σε μια προβληματική κατάσταση. Και όταν το ρισκάρει, γίνεται της... Κερατέας.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Κύριε Δαβανέλο,
Σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για να δούμε αναλυτικότερα το θέμα που έχετε στο blog και στο face book.

Κώστας Φωτεινάκης
6932 638523
xpolis@gmail.com

http://www.scribd.com/doc/48278211/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%BF

Δημήτρης Στεργιούλης είπε...

Αγαπητοί φίλοι δεν χρειάζεται ηττοπάθεια. Στην ίδια πράγματι δυσάρεστη θέση βρίσκονται και άλλες περιοχές σαν τη δική σας όπως τα Τζουμέρκα και τα ποτάμια τους. Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που παλέυουν να περισσώσουν ότι μπορούν και δεν το βάζουν με τίποτα κάτω. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει. Συμμετοχή σε έναν κοινό αγώνα κατοίκων και φορέων που έχει ξεκινήσεi για την προστασία τέτοιων περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Δημήτρης Στεργιούλης
π΄ροεδρος του συλλόγου
ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ
www.theodoriana.com
oreinoi@theodoriana.com

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΣΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!