26/3/10

Το ΔΝΤ έρχεται με απόφαση της Ευρώπης! Και αυτό κάποιοι στην χώρα μας το βλέπουν ως ... επιτυχία!

Ο κ. Παπανδρέου ο 3ος τα «κατάφερε» και έβαλε το πιστόλι πάνω στο ... τραπέζι: Ευρωπαϊκό... πιστόλι αλλά με σφαίρες ΔΝΤ!
Η συμφωνία στην ΕΕ «κρύβει νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό»!
Τα γεράκια του ΔΝΤ έρχονται στην Ελλάδα για να ελέγχουν ανά εξάμηνο τα οικονομικά της χώρας και να επιβάλλουν νέα σκληρά μέτρα!
Η σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες κατέληξε σε συμφωνία "«πρωτίστως ευρωπαϊκή» η οποία όμως περιλαμβάνει και το ΔΝΤ, όπως επιθυμούσε το Βερολίνο" αναφέρουν τα τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών πρακτορείων και αυτή είναι η πραγματική αλήθεια που πολλοί στην Ελλάδα αποκρύπτουν. Η Γερμανία αποφάσισε, η Γαλλία συμφώνησε και η Ελληνική Κυβέρνηση υπάκουσε!
Το πλήρες κείμενο της απόφασης:
«Δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης
Επαναβεβαιώνουμε ότι όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να εφαρμόζουν υγιείς εθνικές πολιτικές με βάση τους συμφωνημένους κανόνες και θα πρέπει να επαγρυπνούν για την κοινή τους ευθύνη σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη.
Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και καλωσορίζουμε τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου τα οποία επαρκούν, προκειμένου να διασφαλίσουν τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2010. Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές έλαβαν φιλόδοξη και αποφασιστική δράση γεγονός που θα.. επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών.
Τα μέτρα σταθεροποίησης που έλαβε η Ελλάδα συμβάλουν στη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της εμπιστοσύνης των αγορών. Η ελληνική κυβέρνηση δνε υπέβαλε αίτημα για οικονομική ενίσχυση. Ως εκ τούτου σήμερα καμία απόφαση δεν ελήφθη για την ενεργοποίηση του παρακάτω μηχανισμού.
Στο πλαίσιο αυτό οι χώρες μέλη της ευρωζώνης επαναβεβαιώνουν τη βούλησή τους να λάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση εφόσον κριθεί αναγκαίο , προκειμένου να διασφαλίσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη συνολικά όπως αποφασίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου.
Ο μηχανισμός θα περιλαμβάνει μια ουσιαστική χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και μια μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, τα οποία δηλώνουν την ετοιμότητά τους να συνεισφέρουν με συντονισμένα διμερή δάνεια. Αυτός ο μηχανισμός θα πρέπει να θεωρείται ως έσχατη λύση όταν η χρηματοδότηση από τις αγορές είναι ανεπαρκής. Οποιαδήποτε εκταμίευση αυτών των διμερών δανείων θα αποφασίζεται από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης ομόφωνα και υπό αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες θα βασίζονται στην αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αναμένουμε από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να συνεισφέρουν ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ.
Στόχος αυτού του μηχανισμού δεν θα είναι να παράσχει χρηματοδότηση με τα επιτόκια του μέσου όρου της ευρωζώνης, αλλά να θεσπίσει κίνητρα για επιστροφή στη χρηματοδότηση από τις αγορές, το συντομότερο δυνατόν με τα κατάλληλα επιτόκια κινδύνου. Τα επιτόκια δεν θα είναι συμβατικά, δηλαδή δεν θα περιλαμβάνουν οποιοδήποτε στοιχείο στήριξης. Οι αποφάσεις γι' αυτό το μηχανισμό θα λαμβάνονται σε πλήρη συμμόρφωση με το πλαίσιο της Συνθήκης και τις εθνικές νομοθεσίες.
Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την εφαρμογή πολιτικών που θα έχουν ως στόχο την αποκατάσταση μιας ισχυρής, βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την κοινοτική συνοχή.
Παράλληλα, δεσμευόμαστε για την προώθηση ενός ισχυρού συντονισμού των οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη. Θεωρούμε ότι το Ευρωπαικό Συμβούλιο θα πρέπει να βελτιώσει την οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ και προτείνουμε την αύξηση του ρόλου της οικονομικής επιτήρησης και τον καθορισμό της στρατηγικής ανάπτυξης της ΕΕ. Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση και συμπλήρωση του υπάρχοντος πλαισίου ώστε να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη και να ενισχυθεί η δυνατότητά της να δρά σε περιόδους κρίσεως.
Μελλοντικά η επιτήρηση των οικονομικών και δημοσιονομικών κινδύνων και τα εργαλεία για την πρόληψή τους , συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος θα πρέπει να ενισχυθούν. Χρειαζόμαστε ακόμα ένα ισχυρό πλαίσιο για την επίλυση κρίσεων με σεβασμό στην αρχή της υπευθυνότητας των κρατών μελών για τα δημοσιονομικά τους.Καλούμε τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου να θεσπίσει, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια ομάδα εργασίας με εκπροσώπους από τα κράτη μέλη, την εκ περιτροπής προεδρία και την ΕΚΤ, ώστε να παρουσιάσουν στο Συμβούλιο, πριν από το τέλος του χρόνου, τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου, διερευνώντας όλες τις εναλλακτικές για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου».

Τι αποτέλεσμα θα έχει η εμπλοκή του ΔΝΤ μας το λέει ο Δελαστίκ στο βίντεο που παραθέτουμε:

«Πιο σκληρά μέτρα θα ζητήσει το ΔΝΤ»

Ακόμη πιο σκληρά μέτρα θα ζητήσει το ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζουν Αμερικανοί αναλυτές, μιλώντας σε σχετικό ρεπορτάζ του Ασοσιέιτεντ Πρες. Τα μέτρα θα πηγαίνουν πέρα από τις μέχρι στιγμής απαιτήσεις της Κομισιόν, για μείωση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού και την αύξηση φόρων, και θα είναι σκληρότερα από αυτά που οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας ενδεχομένως θα ζητούσαν.
«Είναι πολιτικά ασυνήθιστο για ευρωπαϊκές χώρες να επιβάλλουν ευαίσθητους όρους σε μια άλλη χώρα-μέλος», υποστηρίζει ο Ντομένικο Λομπάρντι, καθηγητής στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς και πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαιτήσει σκληρότερα μέτρα στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για μείωση του ελληνικού ελλείμματος, συμπληρώνει ο Εσβαρ Πρασάντ, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Κορνέλ και πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ. Ως παρηγοριά για το τι μέλλει γενέσθαι μπορεί να θεωρηθεί η άποψη των αναλυτών ότι το ΔΝΤ έχει χαλαρώσει τις απαιτήσεις που επιβάλλει στις χώρες, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε για τους χειρισμούς του στην κρίση της Ασίας τη δεκαετία του '90.
Μαζικές απολύσεις.
Η εμπειρία πάντως από τη «μικτή» παρέμβαση Ε.Ε.-ΔΝΤ στην Ουγγαρία το 2008 και πρόσφατα στη Ρουμανία, προϊδεάζει σχετικά με πιέσεις για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Στην Ουγγαρία εκτός από πάγωμα μισθών στο Δημόσιο, το ΔΝΤ επέβαλε την κατάργηση 10.000 θέσεων στο δημόσιο τομέα, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση δανείου 25 δισ. δολαρίων. Στη Ρουμανία, η κυβέρνηση έχει επίσης ανακοινώσει την πρόθεση να καταργήσει 100.000 θέσεις στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να εξασφαλίσει δάνειο 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Γκόρντον Μπαζνάι, σε συνέντευξή του προχθές στους «Financial Times», τονίζει ότι η Ελλάδα έχει να διδαχτεί από την Ουγγαρία, λέγοντας πως πρώτα από όλα οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλες για να πείσουν. «Πρέπει να προβείς σε πολύ βαθιές περικοπές. Οπως ο χειρούργος στο πεδίο της μάχης, που δεν μπορεί να συγκριθεί με τον πλαστικό χειρούργο που μετρά κάθε χιλιοστό. Ο χειρουργός στο πεδίο της μάχης πρέπει να κόψει πολύ βαθιά ώστε να εξασφαλίσει ότι το τραύμα δεν θα σκοτώσει τον ασθενή», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ούγγρος πρωθυπουργός, φέρνοντας στο νου τις αλήστου μνήμης δηλώσεις περί «γύψου» της ελληνικής χούντας. Ο ουγγρικός «γύψος» έχει μέχρι στιγμής αποφέρει ανεργία 10,5% και αρνητική ανάπτυξη 6,3% πέρυσι.

ΥΓ) Και όλα αυτά συνέβησαν ανήμερα 25ης Μαρτίου! Αν δεν «τρίζουν τα κόκκαλα» των ηρωών της Ελληνικής Επαναστάσης τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: