29/7/14

Κτηνωδία χωρίς τέλος!

Κτηνωδία στη Γάζα: Βομβάρδισαν παιδική χαρά!
Με αίμα μικρών παιδιών βάφτηκε και πάλι η Παλαιστίνη στην οποία συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί με αμείωτη ένταση. Νέες επιθέσεις σημειώθηκαν, μετά την αποτυχημένη εκεχειρία, κατά την πρώτη ημέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ, με πολλούς να μιλούν για τη "σφαγή του Έιντ". Βόμβες έπληξαν τις τις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου αλλά και παιδική χαρά, προκαλώντας παγκόσμιο αποτροπιασμό. Μέσα σε μια μέρα τουλάχιστον 100 παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους και πολλά παιδιά! Βόμβες έπληξαν τις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου Αλ-Σίφα αλλά και την παιδική χαρά του προσφυγικού καταυλισμού αλ-Σάτι στην βόρεια Γάζα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετά παιδιά που έπαιζαν φορώντας τα καλά τους, με αφορμή την έναρξη της γιορτής Έιντ αλ-Φιντρ.
Σε αυτό που πολλοί αποκαλούν ήδη τη “σφαγή του Έιντ”, ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον 10 παιδιά νεκρά και 40 τραυματίες, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές των Παλαιστινίων,
Οι εικόνες που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία από τον τόπο της τραγωδίας είναι ιδιαίτερα σκληρές, καθώς απεικονίζονται μικρά παιδιά να είναι νεκρά.
Συντετριμμένοι, κατεστραμμένοι άνθρωποι που ουρλιάζουν από πόνο για τα νεκρά παιδιά τους. Παιδιά με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο βλέμμα μπροστά σε ερείπια από βόμβες. Οι άμαχοι ψυχορραγούν έπειτα από μία ακόμη σφαγή σε έναν πόλεμο που μετρά πλέον 21 ημέρες και ουδεμία ένδειξη υπάρχει ότι θα λήξει σύντομα.
Τουλάχιστον 239 παιδιά –157 αγόρια και 82 κορίτσια– ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η UNICEF.
Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 166 παιδιά ηλικίας 12 ετών ή μικρότερα, ανέφερε η οργάνωση. Τα στοιχεία αυτά είχαν συγκεντρωθεί έως τις 06:00 της Τρίτης. Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τονίζει ότι δε μπορεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες για τον θάνατο άλλων 10 παιδιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: